Van Ostadestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Ostadestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Nog een zonnige lentedag

Zwolle – Donderdag krijgt Zwolle na een koele start nogmaals een zonnige dag cadeau. Dit keer wordt de 20 graden net niet gehaald, wat woensdag wel overal in de stad lukte. Dit zijn bovennormale temperaturen voor eind maart.

Misschien dat in de ochtend, en opnieuw in de middag, enkele wolken op het toneel verschijnen. Deze doen geen afbreuk aan het lenteachtige karakter van het weer. De zon houdt de overhand, met dank aan een hogedrukgebied zeer nabij. De wind is in de koele noordoosthoek terechtgekomen, maar is te zwak om sterke verkilling te bewerkstelligen. Een geleidelijke temperatuurdaling zit echter wel in de weerkaarten, doordat de wind naar het noorden draait. Het blijft tot en met het weekend droog.

Vrijdagochtend zijn de ogen gericht op een groot mistveld op de Noordzee dat vanuit het noordoosten de regio Zwolle net wel of net niet weet te bereiken. De kans op plaatselijke mistbanken neemt in de wat vochtigere lucht in elk geval toe. De temperatuur ligt ‘s morgens vroeg dicht in de buurt van het vriespunt. Vrijdag is een zonnige dag, na het oplossen van eventuele mist.

In het weekend worden vanuit het noorden wolkenvelden boven de regio Zwolle verwacht. De zon krijgt daar enige last van, maar er valt geen regen. Er is nog steeds ruimte voor zonneschijn, geheel bewolkte dagen worden het niet.

Artikel delen: