Symposium ‘De kredietcrisis en de woningmarkt’

Zwolle – Op maandag 2 februari 2009 organiseert Windesheim het symposium ‘De kredietcrisis en de woningmarkt’ voor studenten en professionals uit de makelaardij, projectontwikkeling, financiële dienstverlening en woningcorporaties. Centraal staat het effect van de kredietcrisis in de wereld van vastgoed en makelaardij.

Het symposium vormt de aftrap voor de minor Makelaardij die door de opleidingen Management, Economie en Recht en Financial Services Management wordt aangeboden. Studenten volgen de minor die samen met het werkveld is ontwikkeld. Op het symposium kunnen professionals en studenten alvast ontdekken wat ze in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen en welke gevolgen de kredietcrisis heeft voor de woningmarkt.

Het programma bestaat uit drie minicolleges. Directeur Eddy Veenstra van Woningstichting SWZ spreekt over het effect van de crisis op het huren van woningen. Directeur Harry Boertjes van Boertjes Makelaardij belicht de te verwachten trends in vastgoedprijzen en het effect ervan op de dienstverlening van makelaars. En tot slot behandelen dhr. Paul Wessels en dhr. Hans Buursink van De Hypotheker de gevolgen voor de hypotheekverstrekking van financiële instellingen en de toekomstige trends. Daarna is er gelegenheid om hierover met genodigden van gedachten te wisselen tijdens de forumdiscussie.

Het symposium vindt plaats op maandag 2 februari 2009 van 13.30 – 16.30 uur op Windesheim, Campus 2-6, Zwolle. Aanmelden kan via de Agenda op www.windesheim.nl/agenda.


Artikel delen:

Reageer