Assendorp krijgt ondergrondse afvalcontainers

Zwolle – Ook de buurt Oud Assendorp van de wijk Assendorp krijgt ondergrondse afvalcontainers. Binnenkort zijn er twee inloopbijeenkomsten voor bewoners met informatie over de plek waar de containers geplaatst worden, hoe ze eruit zien en hoe ze werken. De informatiebijeenkomsten zijn op donderdag 29 januari en donderdag 5 februari van 16.00 tot 20.00 uur in buurtcentrum De Enk aan de Enkstraat 67. Tijdens de bijeenkomsten zijn medewerkers van de gemeente Zwolle en ROVA aanwezig om vragen te beantwoorden.  

De gemeente Zwolle kiest voor ondergrondse afvalcontainers, omdat hiermee het straatbeeld minder rommeliger wordt – er is meer plaats op de stoep en geen omgevallen bakken of vuilniszakken meer – en voor bewoners is het efficiënter. Veel bewoners in Oud Assendorp hebben geen achterom en moeten nu met minicontainers of vuilniszakken door het huis zeulen.

De ondergrondse afvalcontainer is continu te gebruiken, staat netter, voorkomt stank en ongedierte. En door de container enkel voor bewoners toegankelijk te maken, wordt illegale storting, vandalisme en ongelukken voorkomen. Door het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers komt er uniformiteit in de afvalinzameling en hoeven de vuilniswagens niet meer door alle smalle straten. Voordeel hiervan is dat er minder verkeersbewegingen in de straten zijn en de verkeersveiligheid wordt vergroot.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. " De ondergrondse afvalcontainer is continu te gebruiken, staat netter, voorkomt stank en ongedierte. "

    in de Zwolse binnenstad is dit zeker niet het geval, de containers zijn ik geloof bijna wekelijks momenten niet te gebruiken..

Reageer