Kamperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Kamperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog, zonnig en een beetje heiig

Zwolle – Vrijdagochtend is er kans op een mistbank in Zwolle en omgeving. Na een nacht met nauwelijks wolken en geen wind is het ‘s morgens vroeg flink afgekoeld. De temperatuur ligt rond het vriespunt. Rijp op weilanden is goed mogelijk, wellicht ook op gazons in de stad.

De aangevoerde lucht komt vanaf de koude Noordzee, maar doordat de noord– tot noordoostelijke wind slechts zwak is, wordt de temperatuur niet dramatisch gedrukt. Een kwikstand van 17 tot 18 graden in de middag wordt bereikt door urenlange zonneschijn. Normaal voor de tijd van het jaar is een maximumtemperatuur van ongeveer 11 graden. De lucht is blauw met een wittige tint doordat het een beetje heiig is.

Het weer in het weekend is droog met zon, maar de kans op wolkenvelden is toegenomen. Het hogedrukgebied dat daarvoor zorgt, ligt met het centrum boven Engeland. De wind komt meer uit het noorden.

Zaterdag verwachten we in Zwolle een middagtemperatuur van ongeveer 17 graden en zondag 16 graden. Zaterdagmiddag en zondagochtend schuiven volgens de huidige inzichten wolkenrestanten van een front over onze omgeving. In het komende weekendweerbericht bekijken we het risico op wolkenvelden opnieuw.

Volgende week daalt de temperatuur overdag gevoelig. We leveren in tot een waarde rond 10 graden. De kans op nachtvorst neemt weer toe.

Artikel delen: