Studenten overnachten in huis van bierkratjes

Zwolle – Aanstaande donderdag en vrijdagnacht zullen studenten uit de bierweekcommissie van asv ZHTC en omgeving overnachten in een zelf gebouwde studentenkamer van duizend bierkratten voor de hoofdingang van Hogeschool Windesheim te Zwolle. Dit om de aandacht te vestigen op de dure en moeilijk verkrijgbare kamers voor studenten.

Veel studenten zijn elke dag twee uur reistijd kwijt omdat er geen betaalbare kamer in Zwolle te krijgen is. De helft van de aangeboden kamers zijn volgens de landelijke studenten vakbond te duur. Afgelopen zomer bleek uit onderzoek van dezelfde LSVb dat Zwolle een van de slechtst presterende gemeentes is op het gebied van studentenhuisvesting.

Donderdagochtend om zeven uur zal Grolsch met twee vrachtwagens de kratten komen afleveren. De hele dag zullen ZHTC en bierweekleden aan het werk zijn om er er een stevige studentenkamer inclusief meubels van te bouwen. In de avond zullen de studenten samen met een verslaggever van radio 538 zich klaar gaan maken voor de koude nacht. In totaal zullen er twee dagen studenten in de kratten wonen. Zaterdag in de ochtend komen de vrachtwagens de kratten weer ophalen.

Hierbij willen we u uitnodigen om dit spektakel met ons mee te maken. Als u van plan bent om te komen of meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met Bram Stappers van de ZHTC Bierweekcommissie. 06-40223158 of stappers@gmail.com. Voor een route beschrijving kunt u kijken op de site van Windesheim

Bierweek
Dit jaar organiseert ZHTC de bierweek al voor de 33 ste keer een bierweek. Een hele week lang zijn er meer dan 200 soorten bier verkrijgbaar in de sociëteit aan de Thomas a Kempisstraat. Het record aantal bieren ligt op 475 soorten! Hiermee organiseert ZHTC een van de grootste speciaalbier festiviteiten van Nederland.

Dit jaar hebben we naast de bekende speciaal biertjes die bijvoorbeeld in de supermarkt verkrijgbaar zijn, ook zeer unieke biertjes die niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Speciaal voor de Bierweek is de bierweekcommissie naar Duitsland en België afgereisd om daar de kwaliteitsbieren in te kopen. Er zal zelfs, speciaal voor de bierweek gebrouwen, in gelimiteerde oplage, bier worden geschonken.

Naast het bierproeven zijn er ook veel andere activiteiten zoals een Hollywood party, een open podium, een paaldanscursus, een Maffia party, en op de laatste dag een groot meezing feest met band!

De bierweek wordt 3 februari om 12 uur op Windesheim en om 2 uur in de sociëteit geopend.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bram Stappers van de ZHTC bierweekcommissie, stappers@gmail.com of 06-40223158

Artikel delen:

Reageer