’t Konkeltje bestaat dit jaar 30 jaar

Zwolle – Op 9 februari wordt het startsein gegeven voor 9 maanden lang veel activiteit! “Aandacht voor jezelf en aandacht voor kwaliteit” is een belangrijke drijfveer van mij. Met dit thema wordt er elke 2e week van de maand iets bijzonders gedaan. We beginnen in de week van 9 tot 14 februari met de “week van de liefde”. De winkelaankleding is erop afgestemd, veel toepasselijke kado’s, iets lekkers in de schenkerij, een bijzondere thee, een themakoffie, en noem maar op.

30 Jaar (om precies te zijn op 27-1-1979) geleden werd ’t Konkeltje opgericht door de Zwolse koffiebrander Algra. De brander zat toen op de Thorbeckegracht en verkocht voornamelijk aan winkels. Omdat de familie Algra ook aan particulieren wilde verkopen werd op de Dijkstraat de winkel ingericht. Na een kleine 20 jaar werd de winkel verkocht aan Martina Berkouwer en verhuisde de brander naar het industrieterrein. Toen Martina 1,5 jaar geleden met pensioen ging, werd de winkel overgenomen door Wilma Yntema.

Een Konkel is een ouderwetse koffieketel, waarin zowel de koffie als het water gelijk werd verwarmd in de kachel. Nadat de koffie gezet werd, werd er gezellig bijgepraat. In de loop der tijd is dit verbasterd tot het huidige ‘bekonkelen’.

In al die jaren is de winkel uitgegroeid tot een winkel waar niet alleen 20 soorten kwaliteitskoffie te koop zijn, maar ook meer dan 120 soorten losse thee. De winkel staat in de regio bekend als stabiele kwaliteitsleverancier. Het geven van kado’s met koffie en thee wordt steeds meer populair. ’t Konkeltje maakt er een sport van om geheel volgens de wens van de klant, tegen een eerlijke prijs een zo mooi mogelijk kado of relatiegeschenk te maken.

De schenkerij heeft de sfeer van een huiskamer. Klein, lekker kacheltje en gemoedelijk. En natuurlijk heerlijke koffie en thee met iets lekkers erbij.

’t Konkeltje is te vinden aan de Dijkstraat 3 in Zwolle (vlakbij de ANWB). Telefoon 038 422 3401. Naast de winkel is een mogelijkheid om te parkeren op de parkeerplaats Dijkstraat en tegenover de winkel is de ingang van de parkeerplaats Noordereiland

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer