Regisseur Fokke Baarssen tijdens de award ceremonie op het Garden State Film Festival 2022
Regisseur Fokke Baarssen tijdens de award ceremonie op het Garden State Film Festival 2022

Zwolse film Game Über wint award voor beste International Comedy

Zwolle – Zondagnacht heeft regisseur Fokke Baarssen op het Garden State Film Festival in de USA de award voor beste International Comedy Short in ontvangst mogen nemen voor de korte film Game Über. Actrice Karlijn Koel kreeg een nominatie voor beste actrice.

Game Über is van de hand van Zwolse makers. De film gaat over de vrolijke Daisy die net is begonnen als taxichauffeur voor een online taxi service. Ze komt erachter dat haar eerste klant, zakenvrouw Esther, een ongewone eindbestemming heeft. Game Über is gemaakt in de zomer van 2020 door een kernteam van zes bevriende film- en theatermakers uit Zwolle: regisseur Fokke Baarssen, actrices Karlijn Koel en Willemijn de Jonge, producent Ferdi Çelik, scenarist en cinematograaf Jelle Tigchelaar en production designer Emma van Loon.

Door de coronapandemie viel veel werk weg, daarom besloten ze gezamenlijk om van de nood een deugd te maken. In acht dagen werd een korte film gemaakt in Limburgse landschappen.

De korte film is geselecteerd op diverse internationale filmfestivals. Hij is het voor het eerst publiekelijk te zien op Nederlandse bodem tijdens het Limburg Film Festival van 21 tot en met 24 april. Verder wordt ge film getoond op Love & Hope International Film Festival in Barcelona, op het Lisboeta International in Lissabon en op het Imedghassen Film Festival in Algerije. De film Game Über is tien keer geselecteerd voor een filmfestival en is nog in afwachting van andere selecties.

Fragmenten uit Game Über

Artikel delen: