Mathijs Hordijk (r) is Beste Allround Hoefsmid 2022 - Foto: Zone.college
Mathijs Hordijk (r) is Beste Allround Hoefsmid 2022
Foto: Zone.college

Zone.college scoort op wedstrijd voor hoefsmeden

Zwolle – Vorige week werd in Equicentrum Sprong Vooruit in het Oost-Brabantse Rijkevoort gestreden om de titel ‘De Beste Allround Hoefsmid van Nederland’. Naast deze titel werd hier ook de leerlingenwedstrijd 2022 georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden.

Oud-student van Zone.college Mathijs Hordijk mag zich Beste Allround Hoefsmid 2022 noemen. Hij is nog maar twee jaar aan het werk als gediplomeerd hoefsmid. De hoefsmeden werden beoordeeld op de inrichting van de mobiele werkplek, klantvriendelijkheid, vakmanschap op het gebied van bekappen en beslaan en op ergonomie. In totaal deden er 26 deelnemers aan de wedstrijd mee.

Speciaal voor derdejaars studenten werd er een leerlingenwedstrijd georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden. De studenten zijn op dezelfde punten beoordeeld als de beroepshoefsmeden. Wel mochten ze de paarden diagonaal beslaan in plaats van rondom. 

Ook hier vielen studenten van Zone.college in de prijzen. Ze wonnen de eerste, tweede, derde en vierde prijs. Jeffry Kinds werd de winnaar en won de leerlingenwedstijd met een klein puntje verschil van Jorn Kuipers. Rico Potze werd derde en Roy Teunissen behaalde de vierde prijs.

Foto's 2
Jeffry Kinds is winnaar leerlingenwedstijd - Foto: Zone.college
Jeffry Kinds is winnaar leerlingenwedstijd
Foto: Zone.college
Artikel delen: