Almelose Pad - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Pad
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog met vooral in de ochtend veel bewolking

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg is het koud in Zwolle. Wie naar buiten gaat, wil eigenlijk meteen weer naar binnen, want de temperatuur ligt slechts een beetje boven het vriespunt. Wolken bepalen het weerbeeld, maar het is wel droog. In het buitengebied is er kans op een mistbank.

De wolken houden in de ochtend de overhand. In de middag zijn de perspectieven voor de zon beter, strakblauw wordt het echter niet. Er blijven wolken aanwezig boven de stad. We leveren wederom wat in op de thermometer, vergeleken met de afgelopen dagen. De temperatuur stijgt in de middag naar 13 tot 14 graden. De wind is zwak tot matig, kracht 2 à 3 uit het noordoosten. In de middag de meeste wind.

In de avond en nacht naar woensdag gaat de wind liggen. Onder nachtelijke opklaringen koelt het af naar een temperatuur dichtbij het vriespunt. Woensdag overdag drijft vanuit het noorden een massa bewolking binnen. Er komt geen regen uit, maar grijsheid regeert. Misschien dat in de tweede helft van de dag de zon nog doorbreekt. Bij een matige wind, kracht 3, uit noord tot noordoost, komt het kwik niet boven 10 graden uit.

Donderdag en vrijdag lijken de kaarten voor de zon beter te liggen. Maar die temperatuur van amper 8 graden is te laag voor eind maart.

Artikel delen: