Studenten overnachten in huis van bierkratjes

Zwolle – Aanstaande donderdag en vrijdagnacht zullen studenten uit de bierweekcommissie van asv ZHTC overnachten in een zelf gebouwde studentenkamer van duizend bierkratten voor de hoofdingang van Hogeschool Windesheim te Zwolle. Dit om de aandacht te vestigen op de dure en moeilijk verkrijgbare kamers voor studenten.

Veel studenten zijn elke dag twee uur reistijd kwijt omdat er geen betaalbare kamer in Zwolle te krijgen is. De helft van de aangeboden kamers zijn volgens de landelijke studenten vakbond te duur. Afgelopen zomer bleek uit onderzoek van dezelfde LSVb dat Zwolle een van de slechtst presterende gemeentes is op het gebied van studentenhuisvesting.

Donderdagochtend om zeven uur zal Grolsch met twee vrachtwagens de kratten komen afleveren. De hele dag zullen ZHTC en bierweekleden aan het werk zijn om er er een stevige studentenkamer inclusief meubels van te bouwen. In de avond zullen de studenten samen met een verslaggever van radio 538 zich klaar gaan maken voor de koude nacht. In totaal zullen er twee dagen studenten in de kratten wonen. Zaterdag in de ochtend komen de vrachtwagens de kratten weer ophalen.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Dick, ik snap dat het een geintje is 🙂
  maar het is morgen en overmorgen pas. Moet helaas gewoon werken, maar zal wel paar keer (om mijn werk heen) langs gaan.

  “Moet” volgende week al vrij nemen voor de bierweek 🙂


  ⚠️ Meld

 2. 😀 “Moet” vrijnemen idd, soms is het leven hard. Grappig die webcam.
  Dit soort bezigheden Emile, zijn voor een VOLKsvertegenwoordiger toch minstens even belangrijk als stukken doornemen? Samen iets doen met Windesheimstudenten…oh COHESIE! ZHTC, staat voor?

  538 is dan weer jammer, dan had ik 3fm uitgenodigd. En natuurlijk Simone Chapél van RTV Zwolle (ook van Oost volgens mij).


  ⚠️ Meld

 3. Hoi dick, dit is inderdaad op zijn tijd zeker mooi!
  ZHTC stond voor Zwols Hoger Technisch Corps toen we nog een technische studentenvereniging waren, nu we algemeen zijn geworden is het overgegaan in zonder hersens toch cariere 😉

  We hebben diverse media uitgenodigd. Oa reactie gehad van BNN (radio1), omroep zwolle, stentor, peperbus, funx, anp, telegraaf, en 3fm headlines, maar 538 wilde dus blijven slapen, dus dan zijn we gek om daar niet op in te gaan.

  Ik ben benieuwd naar alle persaandacht die we nog krijgen.
  Hopelijk een mooie opstap voor de bierweek  ⚠️ Meld

 4. @ Emile: Ah vandaar: mensen met een hoger technisch inzicht en prestatiedrang. Corps is wel een beetje ballerig toch?
  Ohhhhhh De Telegraf ook….Kijk maar uit je zit zo midden in een vaag schandaal. Tuurlijk, hoe meer en hoe langer aandacht hoe beter. Anders vraag je die gozer even of ze bij al die reclames de radio zachter willen doen, ook omdat je van de SP bent 😉

  Hoop dat we hier een paar real-live pics te zien krijgen. Beetje smerig, vaag, funzig, op ’t randje….moet toch kunnen met een paar liter Grolsch in de mik. Zeker als dat zomers op de eilanden altijd wel lukt 8)


  ⚠️ Meld

 5. @pp

  We hebben het over ZHTC en niet over de SP. Beetje opletten.

  @dick

  Ik ben er ivm werk niet te veel bij, dus denk niet dat ik er veel op te zien ben


  ⚠️ Meld

 6. Zeker, maar ik heb redelijk veel vrije dagen, maar ook redelijk veel genietmomenten in het Zwolse studentenleven.
  bierweek kost me 5 dagen, grasweek kost me 5 dagen, highlandgames kost me 2 dagen, introweek kost me aantal dagen, bevrijdingsdag kost me enkele dagen.
  Dan gaat het al vrij hard

  En ik wil ook wel eens echt vrij zijn om bijvoorbeeld op vakantie te gaan.


  ⚠️ Meld

Reageer