Geert Groote bezoekt Agnietenberg Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Geert Groote bezoekt Agnietenberg Zwolle

Zwolle – Wanneer de eerste Broeders van het Gemeene (Gemeenschappelijk leven) in Zwolle de stad te druk vinden worden, vragen ze Geert Groote, de stichter van de Moderne Devotie, om met hen mee buiten de Diezerpoort te gaan, om naar een geschikte plaats voor rust uit te kijken.

Het gaat om de broeders Jacobus Wittecoep, Wichman Ruerinck, Reynerus Leonis van Rhenen, en Johannes van Ommen. De laatst genoemde gaat niet mee, omdat hij zo goed als blind is. Geert Groote geeft gehoor aan het verzoek van de broeders. Samen gaan ze op weg naar de Agnietenberg. Dinsdag 5 april loopt Geert Groote deze tocht opnieuw.

Hij begint om 16.30 uur aan de Praubstraat, waar het allereerste Broederhuis van de Moderne Devoten, was gevestigd. Dan loopt hij via het Gasthuisplein, Kerkbrugje, naar het Thomas a Kempis College aan de Schuurmanstraat. Van het Thomas a Kempis College loopt hij naar de Geert Grote School aan de Van Hille Gaerthestraat 86. Via de Devotenbuurt in Dieze Oost loopt Meester Geert door naar de Agnietenberg.

Op de Agnietenberg heeft het Thomas a Kempis Museum zijn deuren open gezet vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur is er in het Theehuis Agnietenberg een presentatie en lezing over het boek van Thomas a Kempis over het leven van Geert Groote. De lezing wordt verzorgd door Frank de Roo, die sterk geïnspireerd is door Thomas a Kempis en Geert Groote.

Onderweg, van Zwolle centrum naar de Agnietenberg, verzorgt Geert Groote korte preekbeurten bij de genoemde locaties waar hij langs komt.

Foto's 2
Geert Groote bezoekt Agnietenberg Zwolle
Artikel delen: