Vragen over verkeershinder Boerendanserdijk

Zwolle – Sinds maandag 26 januari zijn door werkzaamheden zijn op de Boerendanserdijk verkeerslichten geplaatst ter hoogte van de kruising Boerendanserdijk-Rechterland en wordt het al het autoverkeer vanaf 3 rijrichtingen naar één rijstrook geleid. CDA Zwolle heeft hierover een aantal vragen voor het college.

“Zowel het verkeer naar en uit Berkum als vanaf het Rechterland ondervindt hiervan veel verkeershinder en vooral tijdens de ochtenduren en aan het eind van de middag ontstaan hierdoor files, waarbij wachttijden behoorlijk oplopen”, zegt het CDA woensdag. Het betreft hier o.a. de belangrijkste ontsluitingsweg voor de wijk Berkum. Het afgelopen jaar hebben al herhaaldelijk aan deze wegwerkzaamheden plaatsgevonden en is de weg ter hoogte van het tankstation al afgesloten geweest. CDA Zwolle vraagt het college waarom de bewoners van Berkum niet geïnformeerd zijn geweest en waarom er geen omleiding ingesteld is.

De CDA-fractie heeft hierover de volgende vragen gesteld aan het college:

 1. Waarom is deze ernstige verkeershinder vooraf niet aangekondigd en zijn de bewoners van Berkum, die bijna dagelijks hiermee geconfronteerd worden, hierover vooraf niet geïnformeerd?
 2. Waarom is er geen omleidingsroute ingesteld?
 3. Waarom zijn deze werkzaamheden niet gecombineerd met eerdere werkzaamheden aan de weg, zodat de bewoners van Berkum maar één keer met een afsluiting werden geconfronteerd?
 4. Waarom wordt bij de werkzaamheden d.m.v. borden niet aangegeven hoe lang de werkzaamheden gaan duren?
 5. Bent u alsnog bereid om zo snel mogelijk publiciteit te geven aan de aard en de duur van deze werkzaamheden en daarnaast om op de Boerendanserdijk en Rechterland borden te plaatsen waarop aangegeven wordt hoelang deze werkzaamheden en ernstige verkeershinder gaat duren? Dit voorkomt wellicht oplopende irritatie.

Namens de CDA-fractie,

Alida Kastelein

Artikel delen:
Reacties 17
 1. ze breken de hele handel in ene keer op. hier is duidelijk niet over nagedacht en een heel dorp vervalt in gedeeltelijke isolatie. zat deze ader doorgaans al verstopt door al het sluipverkeer en tientallen taxi bussen, is er nu helemaal geen doorkomen meer aan. fijn dat het cda hier aandacht aan besteedt. de sp heeft andere prioriteiten deze week heb ik begrepen uit voorgaande artikelen. jammer want deze zeer sympathieke heren weten doorgaans onregelmatigheden prima te belichten.


  ⚠️ Meld

 2. Het GDA (gristelijk destructief appel) ten voeten uit.
  Eerst staan ze vooraan met een heel grote mond om het hardst te bleren dat dat Ceintuurbaanproject er moet komen.
  U weet wel, dat project dat veel te veel geld kost en niets oplevert, waar het om zou moeten gaan, voor het Openbaar Vervoer. Dat kortzichtige beleid dus.
  Nu is het zover, er wordt gewerkt en gebouwd. Elke lbo-er weet dat dat hinder gaat opleveren. En nu speelt het GDA dommetje en populist???


  ⚠️ Meld

 3. beetje zielige reactie weer dick berkum cda dorp , maar ja we zijn tegenwoordig van jou ook niet anders gewend. even terugkomende op het onderwerp door al het sluipverkeer is het al gigantisch druk op deze weg , maar nu is het echt een ramp. vindt wel dat dit wat beter aangegeven had kunnen worden. >:(


  ⚠️ Meld

 4. dit heeft met bq en fc zwolle te maken want de boel ligt open voor t creeren van de nieuwe woonbootlocatie,s.
  het zal er straks lekker veilig worden op dit smalle stukje fietspad,
  boten nu van de gemeente ,waarom niet deze ligplaatsen opgeven? IS VEEL GOEDKOPER T HEEFT AL GENOEG GEKOST..


  ⚠️ Meld


 5. Ik fiets er iedere ochend met veel plezier langs. 😛
  Veel auto’s die daar nu staan te wachten komen niet eens uit het mooie Berkum maar gebruiken de weg als sluiproute.

  :'(


  ⚠️ Meld

 6. die berkummers hebben altijd wat te klagen, mensen die paar keer wachten weegt toch niet op tegen de talloze voordelen die jullie hebben in het mooiste stukje van zwolle en wijde omgeving. jullie zouden eens in de gribus van bijv. holtenbroek moeten gaan wonen of betondorp stadshagen, dan piepen jullie wel anders


  ⚠️ Meld

 7. Verkeershinder zal snel afnemen. Het sluipverkeer zal het gauw gezien hebben en zal dan de normale route nemen. Scheelt volgens mij meer dan de helft.


  ⚠️ Meld

 8. Zou zo op Joop stemmen! Met Joop tegen de Klaagcultuur 😉

  Misschien trouwens interessant om eens te checken via www welke politieke partij de afgelopen jaren, bij wat voor verkiezing ook, de grootste was in Berkum 😉


  ⚠️ Meld

Reageer