Het Diezer College presenteert zich

Zwolle – De VMBO school Diezer College is het afgelopen jaar volledig nieuw ingericht en presenteert zich met trots aan Zwolle. Het Diezer College 2009: een  vernieuwend concept in een moderne leeromgeving! Vanaf mei 2008 is er hard gewerkt aan een compleet nieuwe inrichting van de Zwolse VMBO school het Diezer College. Transparantie, kleuren en nieuw elan: dat waren de uitgangspunten voor de herinrichting. Gangen werden uitgebroken en er werd ruimte gemaakt voor de praktijksimulaties. Het geheel heeft een prachtig palet van kleuren en activiteiten opgeleverd waardoor het Diezer College een plaats is geworden waar het voor leerlingen en personeel prettig en goed werken is.

Daarom is het Diezer College er trots op dit gebouw met deze onderwijsgedachte te presenteren tijdens de komende informatieavond op 3 februari en het Open Huis op 7 februari. Op woensdagmiddag 4 februari is er een speciale activiteitenmiddag -Proef het Diezer!- voor de groep 8 leerlingen van het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. 

Algemeen directeur Hans Schapenk: “Is het Diezer College anno 2009 een nieuwe school? Nee, het is een andere school waarin de inhoud en de omgeving waarin gewerkt wordt duidelijk verbeterd is. Leren door doen. De leerlingen van het Diezer College willen graag in de praktijk leren; de theorie kan ondersteunend zijn, maar het hoofddoel is om in een echte praktijkruimte te leren.  

De verbouwing van het Diezer College heeft veel ruimtes opgeleverd waar leerlingen met de echte praktijk in aanraking komen. De afdeling ‘Motorvoertuigentechniek’ lijkt nu op een echte garage met magazijn, balie en verschillende autobruggen. Voor de theorie is een lokaal in de ruimte gecreëerd.

De afdeling ‘Zorg en Welzijn’ lijkt op een kapsalon in combinatie met een schoonheidssalon. Maar leerlingen overleggen er ook over werkstukken en zijn rustig informatie op de computer aan het zoeken. Ook hier gaan theorie en praktijk op een leuke manier samen.

De afdeling Zorg en Welzijn werkt nauw samen met de afdeling ‘Horeca, Recreatie, Toerisme en Voeding’. Het ruikt hier altijd heerlijk daar er veel door leerlingen zelf gekookt wordt. Altijd gezellig en het geeft veel voldoening want de leerlingen zien direct resultaat op het bord.

Muziekklanken en felle lichten zijn terug te vinden op de afdeling ‘Kunst, Cultuur en Media’ waar zowel een afdeling grafisch als een afdeling theatertechniek en audiovisuele techniek gecombineerd worden. Een flitsende afdeling voor moderne jongeren!

Het leerplein voor de afdeling ‘Handel & Administratie’ is na 1 april gereed. Kantoorsimulatie en commercieel denken staat hier centraal. Deze opleiding vormt een basis om verder te studeren.

De afdeling techniek heet ‘Engineering’ waar de afdelingen ‘Bouw-,Electro- en Installatietechniek’ gecombineerd worden. Hier wordt een brede basis in de techniek geboden zodat er later een goede keuze gemaakt kan worden voor een vervolgopleiding (MBO) of een beroepsrichting om leren en werken te combineren. En dat allemaal modern vormgegeven. Wie het gebouw van het Diezer College nu binnenkomt is compleet verrast door de wijze waarop dit alles een plek heeft gekregen en is vormgegeven. De leerlingen vinden het geweldig en dat vinden wij een heel groot compliment!”.

Dinsdagavond 3 februari – Informatieavond

De directie van het Diezer College verzorgt een informatieavond voor ouders van toekomstige brugklassers. Aanvang 19.30 uur 

Woensdagmiddag 4 februari – Proef het Diezer!

Tijden: 14.00 uur tot 16.00 uur. 

Zaterdag 7 februari – Open Huis

Voor iedereen die meer wil zien en weten van het Diezer College.

Tijden: 10.00 uur – 14.00 uur

Diezer College

Russenweg 3, 8041 AL, Zwolle

 

Algemene informatie

Tel: 038 – 426 28 00 / Mobiel: 0657 397 925

E-mail: info@diezercollege.nl

Website: www.diezercollege.nl

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Transparantie, kleuren en nieuw elan: dat waren de uitgangspunten voor de herinrichting….eh en niet om de – 40 aanmeldingen van vorig jaar????


    ⚠️ Meld

  2. En nu maar hopen dat straks niet de ouders in opstand komen. Dat gebeurde met de nieuwbouw van het VMBO in Kampen namelijk. De architect en ook de school zelf hadden niet van te voren bedacht dat met veel open ruimtes ook lawaai de ruimte krijgt. En simulatie van techniek maakt nu eenmaal herrie. Kom daar dan als docent, die de ruimte er naast moet lesgeven, maar eens boven uit. Bovendien geeft open space ook veel prikkels aan deze pubers. Geef ze dan ook nog een laptop cadeau, en “succes gegarandeerd”.


    ⚠️ Meld

Reageer