Grote Markt - Foto: Wouter Steenbergen
Grote Markt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Toenemende kans op sneeuw en een koude wind

Zwolle – Donderdag is een winterse dag in Zwolle. Het is zwaar bewolkt en koud, met een temperatuur weinig boven het vriespunt. Een actieve storing trekt over de stad. Deze brengt aanvankelijk regen. In de middag, avond en nacht valt tevens sneeuw.

Eerst is het natte sneeuw, die slechts op grasvelden en auto’s achterblijft, maar vanaf de middag kan de sneeuw ook elders blijven liggen. In de avond en nacht wordt het op veel plekken in Zwolle wit van de sneeuw. Wegen kunnen daardoor glad worden. De noordoostenwind trekt vanaf de ochtend aan en maakt het waterkoud buiten. Aanvankelijk windkracht 3, toenemend naar kracht 4 tot 5 in de middag en avond. Een matige tot vrij krachtige wind. In de nacht naar vrijdag schommelt de temperatuur rond het vriespunt en is er grote kans op sneeuw die blijft liggen.

De sneeuw ligt er vrijdagochtend nog steeds. Er kunnen een paar extra vlokjes neerkomen. In de loop van de ochtend wordt de kans op neerslag kleiner. De sneeuw smelt geleidelijk weg. Er hangt een uitgestrekt grijs wolkendek boven de stad, waartegen de zon weinig in te brengen heeft. De noordoostenwind is met kracht 4 stevig te noemen. De thermometer wijst maximaal +4 graden aan, maar door de wind voelt aan als -4. Pas in de avond afnemende wind.

In het weekend knapt het weer optisch flink op. De zon krijgt ruimte en de wind wordt minder sterk. Het is waarschijnlijk droog op zaterdag, zondag kan een enkele bui vanuit het noorden naar Zwolle komen. De middagtemperatuur is ongeveer 6 graden – wat te koud is voor de tijd van het jaar – en in de nachten vriest het licht.

Artikel delen: