Samen schaatsen, vet gezond!

Zwolle – De wijk Diezerpoort staat op dit moment in het teken van gezondheid. Onder de noemer Samen Gezond, een gezondheidsprogramma van GGD IJsselland vinden er diverse gezonde activiteiten door GGD IJsselland, SportService Zwolle, Travers, Maxi Axie en Club2Move plaats. Op 21 januari begon de gezonde week met een voorleesontbijt. Op woensdag 4 februari is de grote afsluiting.

Iedere klas van de openbare basisschool De Springplank, onderdeel van De Brede School het Wonderwoud, werkt twee weken lang elke middag aan het thema gezondheid. Dat gebeurt onder meer door het project de Gezonde Hap & Stap Vierdaagse, waarbij de leerlingen zich twee dagen bezighouden met voeding en twee dagen met bewegen en het bijhouden van een beweegboekje. Ook worden er supermarktrondleidingen aangeboden om zo na te denken over gezond inkopen en zijn er diverse gezonde traktaties. Woensdagmiddag was er een activiteit voor de kinderen van de Indische buurt. Ze konden vermaken op een kunstijsbaan bij de Bankastraat. De snert, broodjes worst en de warme chocolademelk ontbraken daarbij niet.

Niet alleen basisschoolleerlingen, maar ook de jongeren in de wijk hielden zich bezig met gezondheid. Zo waren er tal van activiteiten in het jeugdhonk. De jongeren kunnen door gezond te eten en mee te doen aan beweegactiviteiten de meest gezonde jongere worden. Degene die het meest gezond leeft en eet, krijgt een prijs.

Travers, samen met diverse Ouders, zette zich woensdag 28 januari ook in voor het thema gezondheid. Dat deden ze door een winteractiviteit te organiseren in de Indische Buurt onder de noemer Samen schaatsen, vet gezond. Zo werd er op het voetbalveldje aan de Bankstraat een kunstijsbaantje aangelegd.

Een moedergroep maakte erwtensoep, kinderwerk broodjes warme worst, warme chocomel en de GGD IJsselland deed er gezonde winterkostrecepten bij. Woensdag 4 februari is de afsluiting van de Gezonde Week op de Springplank. Dat is zowel voor leerlingen als ouders. Zo is er een circus/acrobatiekoptreden van de leerlingen van groep 1/2, worden er eigengemaakte, gezonde hapjes gepresenteerd door groep 3/4 en is er een tentoonstelling met voorwerpen die leerlingen in Gezonde Week gemaakt hebben. Ook daar zorgt GGD IJsselland weer voor voorlichtingsmateriaal over gezond eten en bewegen. /**/

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ook is het goed te beseffen dat warme snacks (broodje worst, gehaktballen, frituursnacks) en koude snacks (vissalade, belegde broodjes, pastasalade) veel meer calorieën bevatten dan een ??normale?? broodlunch.

  Bron gezonheidsnet


  ⚠️ Meld

 2. Tjalling; daarom is het goed af en toe eens een warme of koude snack te eten. Er wordt nogal wat geopperd over gezondheid (terecht ook), maar vet, caloriën etc. zijn ook nodig om gezond te blijven. Als de levensstijl uit balans is (weinig bewegen, stress etc.) dan is een snack op dagelijkse basis geen goed idee, bij genoeg beweging, zoals hierboven geschaats, is er in mijn geval weinig aan de hand.

  Gezondheid is voor mij iets om niet teveel kaders in te scheppen; er wordt tegenwoordig zoveel tegenstrijdige info aangeleverd over wat goed en niet goed is, dat het bos al lang niet meer zichtbaar is.
  Een menselijk lichaam is niet iets wat met een maat te meten is, te complex. Gewoon doen waarbij je je goed voelt;)


  ⚠️ Meld

Reageer