Janssen de Jong Projectontwikkeling voegt 50 woningen toe aan De Tippe Zwolle

Janssen de Jong Projectontwikkeling voegt 50 woningen toe aan De Tippe Zwolle

Zwolle – Gemeente Zwolle heeft een uitvraag gedaan voor het ontwikkelen van 50 woningen in De Tippe in de nieuwe uitbreiding van gebied Stadshagen. Janssen de Jong Projectontwikkeling is de trotse winnaar van deze uitvraag. De overwinning kwam tot stand in nauwe samenwerking met Janssen de Jong Bouw.

Het project bestaat uit 50 hoogwaardige woningen, gerealiseerd op een gemeentelijk uitgegeven kavel dat volledig wordt omringd door water. Het project kreeg daarom de toepasselijke naam ‘Het wEiland’. De woningen worden gebouwd volgens verscherpte BENG-eisen, wat betekent dat ze een stuk duurzamer en energiezuiniger worden dan de geldende voorschriften op dit gebied.

Het diverse aanbod zal bestaan uit minimaal 10 middeldure koopappartementen, 25 vrije sector koopappartementen en 15 watervilla’s. Deze watervilla’s voorzien in een grote behoefte aan riante gezinswoningen. Onder het volledige plan komt een parkeerkelder met circa 90 parkeerplaatsen en bergingen en entrees. Het kelderdek wordt als groene gemeenschappelijke binnentuin ingericht.

Janssen de Jong Projectontwikkeling scoorde maar liefst 49 van de maximale 50 punten op het onderdeel ‘Kwaliteit’. Uit het juryrapport blijkt de overweldigende waardering voor het plan: “Het hof en appartementengebouw zijn als één familie ontworpen. Er is sprake van een zeer herkenbare geleding van de gebouwen en opbouw aan de hand van samengestelde volumes. Het plan is klimaatadaptief, natuurinclusief en sociaal inclusief.”

‘Het wEiland’ wordt gebouwd in De Tippe als uitbreiding van Stadshagen. Naast Het wEiland worden in dit gebied meer woningen en voorzieningen gerealiseerd. De ontwikkeling van de woningen wordt nu opgestart. De verkoop start naar verwachting medio 2023, waarna de bouw eind 2023 kan aanvangen.

Artikel delen: