IJssculpturen nog steeds in trek

Zwolle – In park de Weezenlanden wordt het Nederlands IJssculpturenfestival dagelijks nog druk bezocht en omdat de organisatie van het festival heeft besloten de openingsperiode te verlengen tot en met zondag 1 maart 2009, zullen er nog heel veel mensen in de gelegenheid zijn de route langs de Bijbelse taferelen te volgen.

Om de beelden ook voor deze bezoekers in een zo goed mogelijke conditie te presenteren worden dagelijks her en der werkzaamheden uitgevoerd om enigzins verloren gegane details weer te herstellen danwel opnieuw aan te brengen.

Het Nederlands IJssculpturenfestival in Zwolle is tot en met zondag 1 maart 2009 dagelijks geopend van 10.30 tot 18.00 uur.

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 8,50. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost een kaartje € 4,50. Kinderen tot 4 jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen vanaf 4 jaar kost € 22,50. De entree voor 65-plussers en minder validen met begeleiders bedraagt € 7,50. Groepen vanaf 20 personen krijgen € 1,00 korting op de voor hen geldende toegangsprijs.

Bezoekersinformatie

De bezoeker wordt aangeraden warme kleding en schoeisel te dragen. De temperatuur in de tentoonstellingsruimte bedraagt namelijk 8 graden beneden het vriespunt. Na een tocht langs de sculpturen kunnen de bezoekers zich in de gezellige ‘Winterstube’ opwarmen met een kopje warme chocolademelk of Glühwein en genieten van andere winterse gerechten en drankjes.

De ijs- en sneeuwsculpturen zijn te bezichtigen in een thermische tent op het manifestatieveld van Park De Weezenlanden, gelegen aan de Wethouder Alferinkweg in Zwolle. Van maandag tot en met vrijdag kunnen bezoekers parkeren in een van de vele parkeergarages in de buurt van het festivalterrein. In het weekend kunnen bezoekers hun auto ook parkeren bij het Provinciehuis Zwolle, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle. Wie een routeplanner wil gebruiken, kan het beste het adres van het Provinciehuis Zwolle aanhouden. Reizigers met het openbaar vervoer nemen bij het station van Zwolle buslijn 1. Uitstappen bij de halte Provinciehuis.

//

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer