VV Berkum
VV Berkum

Berkum moet lastige klip AZSV omzeilen

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij AZSC, een tegenstander die vooral op eigen terrein een bijzonder lastige klip is om te omzeilen. De ploeg uit Aalten legde daar dit seizoen al diverse topploegen in de Hoofdklasse B over de knie.

“Het wordt daar lastig, tegen een goede ploeg op een moeilijk bespeelbaar veld,” Berkum-verdediger Frank van der Burg. “Wij hebben de punten hard nodig. We moeten allemaal volle bak gaan, als dat lukt komen er kansen. Het mag wat mij betreft bij ons wel wat fanatieker worden, we hebben wat goed te maken.”

AZSV draait dit hele seizoen al goed mee en de formatie van trainer Dave de Jong schuurt nu op een vijfde plek, met 30 punten uit 19 duels, tegen de subtop aan. Opvallend is dat de Achterhoekers, vooral na de winterstop, in eigen huis sterk voor de dag komen. In de laatste weken was er weliswaar een opmerkelijk 3-0 verlies bij laagvlieger ONS Sneek maar in Aalten werd het sterke Volendam op een 3-2 nederlaag getrakteerd en ‘bijna-koploper’ Urk ging daar met dezelfde cijfers onderuit.

Vorige week kreeg AZSV op ‘vreemd terrein’ echter een oorvijg, want bij Eemdijk verloren de Aaltenaren met 4-1 met een opvallende rol voor de beide keepers. Na een kwartier liet AZSV-doelman Jasper te Kolste zich bij een hoge bal aftroeven en dat kostte hem een tegengoal: 1-0. Slechts enkele minuten later ging de Eemdijk-sluitpost bij een corner onder de bal door, waarna Niek te Veluwe voor 1-1 zorgde.

Na rust schoot de ongelukkige keeper Te Kolste bij een uitbraak de bal tegen zijn tegenstander aan, die daarna door kon lopen en de bal in het lege doel schoof: 2-1. Twee minuten daarna viel de beslissing eigenlijk al toen Eemdijk op 3-1 kwam want een ‘alles-of-niets-offensief’ van AZSV bleef zonder resultaat. Het werd zelfs nog wat erger voor de bezoekers, want in de slotminuut maakte Eemdijk er zelfs nog 4-1 van.

Ook Berkum kijkt met weinig plezier terug op de laatste wedstrijd want na drie opeenvolgende remises beten de Zwollenaren afgelopen zaterdag thuis met 1-3 in het stof tegen koploper SC Genemuiden. De bezoekers speelden achterin uiterst solide en straften defensieve slordigheden aan Berkum-kant meedogenloos af. Daardoor ging de ploeg van trainer Arno Hoekstra al met een 0-2 achterstand de rust in en toen, direct na de hervatting, ook nog de 0-3 viel bleek het een ‘mission impossible’ om de wedstrijd nog een ander gezicht te geven. In de 53e minuut scoorde Chris van der Meulen, na een goede Zwolse aanval, nog wel de 1-3 maar verder liet Genemuiden het, mede door goed keeperswerk, niet komen.

Berkum, dat in de openingswedstrijd van dit seizoen thuis met 0-0 gelijkspeelde tegen AZSV, staat nu op een twaalfde plek in de Hoofdklasse B en is nog maar één punt verwijderd van de nacompetitiezone. Het is dus hoog tijd dat de Zwollenaren wat gaan doen aan hun teleurstellende serie in uitwedstrijden, want ‘buiten de deur’ werd er dit seizoen nog niet gewonnen door de equipe van trainer Hoekstra.

De wedstrijd AZSV-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Joshua Kuipers uit Enschede, die op Sportpark Villekamp aan de Haartsestraat 57 in Aalten om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen: