Adriëtte Blok exposeert in GH Zwolle

Zwolle – Kunstenares Adriëtte Blok exposeert momenteel enkele van haar werken in het gebouw van de Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle. De expositie wordt op woensdag 11 februari officieel geopend, aanvang 16.30 uur. De opening is vrij toegankelijk; ook zijn de kunstwerken gedurende de openingstijden van de GH te bezichtigen.

In de werken van Blok zijn herkenbare elementen te zien zoals mensfiguren, brillen, schoenen en lichtstralen. Tegelijkertijd is er een soort vervreemding aanwezig; een niet precies weten waar het om gaat. Juist dit aspect maakt haar werk boeiend en geeft de beschouwer vrijheid tot persoonlijke associaties. De werken laten kwetsbaarheid zien, maar ook de tegenstelling tussen verbinding en vrijheid.

Verbinding en vrijheid

Verbinding wordt zichtbaar in lijnen die door de beelden kronkelen, onderdelen die met elkaar verbonden zijn of naar elkaar lijken te grijpen. Vrijheid is te zien in de werken waarin mensfiguren zweven en in beweging zijn: een prettige vrijheid.

Adriëtte Blok werkt met een mix van materialen: olieverf op doek gecombineerd met stof, wol, plastic; papier met stift en parelmoer inkt. Maar ook met foto’s, gecombineerd met stift en waterverf. Het werk van Adriëtte hangt tot eind juni in de hal van het GH-gebouw, dat elke werkdag geopend is tussen 8.30 en 17.30 uur.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. foi wat een rotzooi , ik heb veel lelijke dingen gezien maar dit slaat alles, ik kan hier ook niet echt een mens, bril ,schoen of lichtstraal in herkennen.ik zie wel een verbinding een lange streep verf geklodderd op het doek 🙁


    ⚠️ Meld

Reageer