Burgemeester Peter Snijders: “We staan klaar voor betrokkenen bij schietincident” - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Burgemeester Peter Snijders: “We staan klaar voor betrokkenen bij schietincident”

Zwolle – Burgemeester Snijders heeft donderdagmiddag naar aanleiding van de liquidatie die woensdagavond in Zwolle plaatsvond een tweede verklaring afgegeven.

Ook hij is geschrokken door dit voorval, dat hij ongelooflijk heftig noemt. In de verklaring betoont Snijders medeleven met de nabestaanden en de mensen die getuige waren van de schietpartij. Burgemeester Snijders: “Het schietincident van gisteravond in de McDonald’s is het gesprek van de dag. Op scholen, aan de keukentafel en bij de koffieautomaat op het werk. En dat begrijp ik heel goed. Ik ben hier ook erg van geschrokken.”

Burgemeester Snijders: “Er zijn twee slachtoffers te betreuren bij deze ongelooflijk heftige gebeurtenis, die plaatsvond in een restaurant waar ook veel kinderen aanwezig waren. Onacceptabel. Een dergelijke vorm van extreem geweld verwacht je niet. En al helemaal niet op zo’n plek, in een vol restaurant waar gezinnen zitten te eten.”

“Van de politie heb ik zojuist begrepen dat het een gerichte actie is geweest en dat er geen relatie is tussen dit incident en het eerdere incident op de kruising van de Ceintuurbaan afgelopen zondag. Ook is inmiddels duidelijk dat iemand is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. Het politieonderzoek gaat daarnaast nog volop door.”

“Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden en iedereen, die deze afschuwelijke gebeurtenis heeft moeten meemaken, onder wie ook veel kinderen. Ik wens hen allen heel veel sterkte met de verwerking. En we staan voor hen klaar. De komende dagen zullen in het teken staan van de nasleep van deze gebeurtenis en het ondersteunen van alle slachtoffers en betrokkenen. Daar hebben we veel oog voor en daar zal ik mij persoonlijk ook mee bezighouden.”

“Daarom organiseren we op vrijdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur bij hotel Lumen (Stadionplein 20) een inloopbijeenkomst voor iedereen die woensdagavond in of bij het restaurant aanwezig was en die daarover nog met de politie of slachtofferhulp wil praten. We weten ook dat veel mensen in paniek het restaurant verlaten hebben en spullen hebben achtergelaten. Zij kunnen hun spullen vrijdagmiddag komen halen.”

“Een heftige gebeurtenis als deze vergeet je niet snel,” besluit burgemeester Snijders.”Het is belangrijk om hierover te praten. Doe dat alstublieft ook. U kunt hiervoor terecht bij Slachtofferhulp Nederland. U kunt hen bellen op 0900-0101.”

Lees meer artikelen over: Liquidatie in McDonald’s Noord
Artikel delen: