Slachtoffers liquidatie zaten uur voor hun dood al in McDonald’s Zwolle-Noord - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Slachtoffers liquidatie zaten uur voor hun dood al in McDonald’s Zwolle-Noord

Zwolle – De twee broers Torunlar zaten woensdag al om vijf uur ’s middags in het restaurant aan de Floresstraat. Dat bevestigt Ruud Visser, woordvoerder van de politie.

Daarmee lijkt het verhaal dat in de media en op social media circuleert minder waarschijnlijk. Volgens de geruchten zou de schutter al een uur voor de schietpartij bij de McDonald’s hebben staan wachten. Toen de broers arriveerden en in het restaurant gingen zitten, zou deze man naar binnen zijn gegaan. Daar bestelde hij eten, ging naast de broers zitten en rond zes uur loste hij de dodelijke schoten in het volle restaurant.

Nu is duidelijk dat de slachtoffers niet rond de klok van zessen binnenkwamen. Ze waren toen al minstens een uur binnen. De schutter zou wel omstreeks deze tijd naar binnen zijn gegaan.

De politie was donderdagmiddag nog druk bezig met het onderzoek. “Het is een grote plaats delict, dus kost het tijd om het onderzoek goed uit te voeren,” zegt Visser. Rechercheurs stellen sporen veilig, zowel in het restaurant als buiten. Zo werd in de middag een geparkeerde auto onderzocht. De auto was gisterenavond al afgezet met rood-witte linten. Het is onbekend of de auto van de schutter is of van een slachtoffer.

De verwachting is dat het onderzoek in de loop van de avond kan worden afgerond. Het terrein wordt dan vrijgegeven. “Het is daarna aan McDonald’s om te bepalen wanneer ze de deuren weer openen voor het publiek,” aldus Visser.

Visser kan niet bevestigen of de aangehouden verdachte de schutter is. “We hebben hem aangemerkt als verdachte en onderzoeken nu wat zijn rol is geweest.” Er is volgens de politiewoordvoerder geen verband met de steekpartij van afgelopen zondag. Wel begrijpt hij goed wat de twee incidenten op een steenworp afstand van elkaar met buurtbewoners doen. “Het is de tweede keer in een week dat een gebied is afgezet vanwege een ingrijpende gebeurtenis.”

Foto's 2
Slachtoffers liquidatie zaten uur voor hun dood al in McDonald’s Zwolle-Noord - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Lees meer artikelen over: Liquidatie in McDonald’s Noord
Artikel delen: