Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Koud met een mix van zon en wolken, zondag kans op een bui

Zwolle – Zaterdag krijgt Zwolle een mix van zon en wolken voorgeschoteld. In deze mix zitten meer wolken dan zon. Er is een kleine kans op een minibuitje.

De noordoostenwind is minder sterk dan op vrijdag. Toch kun je in de loop van de ochtend een volle windkracht 3 in je gezicht krijgen. In de avond neemt de wind sterk af. De temperatuur ligt ‘s morgens vroeg dichtbij het vriespunt. Het kwik loopt op naar ongeveer 6 graden ’s middags, wat niet veel is. Hopelijk breekt de zon toch enigszins door. Aan het eind van de middag lukt dat. En in de avond en nacht klaart het helemaal op.

Dat zorgt voor een behoorlijke afkoeling in de nacht naar zondag. Bij weinig wind zakt Zwolle ‘s nachts weg naar een minimumtemperatuur van ongeveer -3 graden.

Zondagochtend is dat minimum alweer achter de rug. Maar bij zonsopkomst om vijf over zeven vriest het nog wel een beetje. In de middag is 7 graden het maximum. Zondag krijgt de zon ruimte, ook drijven vanuit het noorden wolken over. Mogelijk zit er een bui tussen.

Wanneer komen die zondagse buien naar Zwolle? Vanaf het middaguur is de kans op nattigheid het grootst. Wellicht valt er nog een korrel hagel of een vlok natte sneeuw naar beneden ook. De wind komt zondag niet meer uit het noordoosten, hij blaast nu uit westelijke richtingen.

Maandag stevent een dikke wolkenmassa met een hele bak regen op Zwolle af. In de ochtend wordt het nat en in de middag en avond kleddernat. De temperatuur zit tijdens de regenval in de lift naar ongeveer 10 graden. Ook de rest van de week is het een komen en gaan van oceaanstoringen die regenwater meebrengen. In de nachten vriest het niet meer.

Artikel delen: