GoSharing sleept gemeente Zwolle voor de rechter - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

GoSharing sleept gemeente Zwolle voor de rechter

Zwolle – Deelscooterverhuurder GoSharing sleept de gemeente Zwolle voor de rechter. Dit omdat de gemeente in januari besloot de vergunning voor de groene scooters niet te verlengen.

Zwolle besloot eerder dit jaar dat vier aanbieders voor de komende twee jaar een vergunning krijgen. De deelscooters zouden dan verhuurd mogen worden door Check en Felyx . GoSharing moet het doen met het aanbieden van deelfietsen in Zwolle, net als concurrent Dott.

GoSharing neemt hier geen genoegen mee en sleept de gemeente Zwolle voor de rechter. De zaak wordt daar maandag behandeld. De uitspraak wordt eind deze maand of begin mei verwacht.

Tot de uitspraak van de rechter ligt de vergunningsprocedure stil. De gemeente staat de deelscooters sinds vorig jaar toe zonder vergunning. Dit blijft nu nog even zo omdat het college belangrijk vindt dat deelscooters beschikbaar blijven voor Zwollenaren.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Behalve bijgaande foto heb ik die krengen toch al op heel veel verschillende wijzen zien staan. In het looppad, dwars op het looppad, liggend in de berm, dagen lang op dezelfde plek, IN de bushalte. Het principe is goed maar de uitvoering behoeft verbetering en dat is een understatement. Vul je een klachtenformulier in krijg je bijna per kerende post antwoord. We hebben dit doorgegeven aan de regiomanager en de scooter wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Zo spoedig mogelijk is blijkbaar een rekbaar begrip want een paar dagen later stond het ding nog op dezelfde plek. En dat terwijl de gebruiker een foto moet maken en deze ter goedkeuring moet insturen. Zoals ik dus al zei: de uitvoering behoeft verbetering. Ik hoop dat de gemeente Zwolle in het vervolg ook een beter handhavingsbeleid voert!!
  gemodereerd

 2. Gosharing moet vooral heel snel oprotten. Slechte service, doen niks aan overlast. Er word mee gespeten en gegooid. Tuurlijk gaan ze bezwaar aan maken, maar vind dat ze niet eens de vergunning voor deelfietsen moeten krijgen. Gewoon helemaal nergens meer toelaten.
  gemodereerd

 3. Wat een walgelijke scooters! Worden bijna overal in Zwolle op plekken neergezet waar ze niet horen te staan. Midden op de stoep, liggend in de berm, in het park, bij hangplekken en zelfs op voetgangersgebied waar je niet mag scooters staan die dingen. Walgelijk! Gewoon echt walgelijk! Ik kots op dit mislukte deelscooteridee, echt waar!

  Heb ook diverse scooters er wheelie mee zien doen. Heel veel overlast door die scooters hier in Zwolle. Echt walgelijk.
  gemodereerd

 4. Iedereen kotst hier maar dat gaat toch echt over de gebruikers en niet over het verhuurbedrijf. Ik maak dankbaar gebruik van de scooters als de bus niet meer gaat, je gebracht bent met de auto en terug moet of je fietsband lek is. Het is echt een uitkomst en hoort bij een moderne stad die de auto steeds meer weert. Nu de gebruikers nog opvoeden..
  gemodereerd

 5. In mijn geval reageerden ze wel op mijn reacties via de chat (die na meerdere keren te hebben gebruikt toch minder toegankelijk werd). Elke dag ik iemand aan de chat had, was er veel begrip en talloze beloftes dat het opgelost zou worden. ZOU worden….. Pas na herhaaldelijk contact van mijn kant en de bekende beloftes en medelevend begrip van hun kant is er daadwerkelijk een serieus goede oplossing gekomen: gebiedsparkeerverbod. Maar dat dus na enorm veel moeite van mijn kant.
  gemodereerd

 6. Van mij mogen die dingen wel weg niks zo irritant als Die scooters staan overal in het pad zelfs 1 x gehad dat ik een medewerker aansprak die de accu’s aan het laden of vervangen was met de vraag of die de scooter ook aan de kant kon zetten toen kreeg ik als reactie hij staat hier prima waarop ik zij oh staat hij hier prima. Kan hier nu een scoot mobiel rollator kinderwagen of een rolstoel langs hier tegenover wonen meerdere mensen op leeftijd die precies deze weg lopen en staat er zo ding in de weg uiteindelijk is die een meter verder gezet en langs de muur inplaats midden op de stoep.
  gemodereerd

 7. Maakt niet uit welke verhuuronderneming in Zwolle komt. Het zijn de huurders die de overlast veroorzaken. Die houden zich niet aan de regels. Simpel zat. In principe is het idee van deelscooters goed.
  gemodereerd

 8. Als dankbare gebruiker van de deelscooters vind ik het een vreemde actie dat de ene aanbieder nu plompverloren wordt vervangen door de andere aanbieder. Ik heb niet de verwachting dat dit veel invloed heeft op de overlast die nogal wat mensen ervaren.
  GO Sharing zou mogelijk strenger kunnen optreden tegen misbruik en fout parkeren. Zij hebben inzicht wie de laatste gebruiker was. Tegelijkertijd is het lastig te bewijzen dat een gebruiker de scooter op een bepaalde manier geparkeerd heeft of schade veroorzaakt heeft. Het zou net zo goed een passant kunnen zijn geweest. Dit probleem zal voor elke aanbieder net zo moeilijk op te lossen zijn. De overlast en schade bewijst vooral dat er nogal wat respectloze individuen rondlopen die het voor de gemeenschap verknallen.
  gemodereerd

 9. Wat een boel boze reacties. Typisch een afspiegeling van de maatschappij en helaas hoort dat zo te zijn tegenwoordig. Iedereen kan elkaar aanspreken op gebruik van zo’n scooter en daarbij horende fatsoen toch? Ipv klagen klagen klagen ga eens praten met elkaar. Ik maak dankbaar gebruik van der scooters en zal hem nooit zo maar neer gooien . Dus….. Weg van je toetsen en hup de straat op.
  gemodereerd

Reacties zijn gesloten.