Mobiele Eenheid ontruimt supportershome PEC Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Mobiele Eenheid ontruimt supportershome PEC Zwolle

Zwolle – Het supportershome van PEC Zwolle is zondag op last van de politie ontruimd. Na afloop van de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles bleef het nog lange tijd onrustig bij het supportersvak van PEC Zwolle.

Fans werden langere tijd vastgehouden in hun vak in het stadion. PEC Zwolle aanhangers die zich misdroegen tijdens de wedstrijd werden gefotografeerd door de politie. Zo werd onder meer Go Ahead Eagles doelman Andries Noppert bekogeld. De doelman bleef er echter nuchter onder. Tegen sportzender ESPN zei hij dat die emoties erbij horen. “Tien euro aan muntjes, een stuk of veertig aanstekers, airpods en wat lampjes voor op de fiets,” aldus Noppert. “De fans van PEC waren niet heel blij geloof ik. Maar ik begrijp het wel.”

Door de fans gedoseerd het stadion te laten verlaten konden agenten de raddraaiers herkennen en direct aanhouden.

Later besloot de politie dat het supportershome schoongeveegd moest worden. De mobiele eenheid omsingelde het honk van de PEC Zwolle aanhang. Na enig overleg besloten de supporters zelf het pand te verlaten. Op dat moment trok de ME zich terug. Er werden ook paarden en honden ingezet door de mobiele eenheid.

Er zijn meerdere mensen aangehouden. Het is nog onbekend hoeveel aanhoudingen er zijn verricht. Ook is niet duidelijk waarom iedereen het supportershome moest verlaten.

Op Facebook is een reactie te lezen van de Supportersclub van PEC Zwolle

Statement supportersclub PECZwolle:

Los van het erbarmelijke slechte spel van PECZwolle en het teleurstellende verlies tegen de aartsrivaal stroomopwaarts, is de supportersclub verbijsterd en enorm teleurgesteld over de randverschijnselen en het daaropvolgende optreden van de Mobiele Eenheid. Na afloop van de wedstrijd was het home en het plein vol met supporters, die gezamenlijk de teleurstelling aan het verwerken waren. Dit tot aan het moment dat er een groepje werd ingesloten vlakbij het home. Hiermee zorgde de autoriteiten ervoor dat veel fans (en ook ouders met kinderen, opa’s & oma’s) werden ingesloten en opgesloten voor het supportershome. De gemoederen werden hierdoor onrustig en veel fans werden gedwongen het supportershome in te gaan. Ruim 2 uur later vertrok de ME en konden fans eindelijk naar huis. Het moge duidelijk zijn dat de supportersclub alle vormen van geweld ten strengste afkeurt en hiermee ook het optreden van de ME, waar ook onschuldige fans de nodige klappen met de wapenstok in ontvangst mochten nemen. We betreuren het dan ook dat onze leden en bezoekers het slachtoffer werden van excessief politie optreden. We willen deze vervelende incidenten komende week bespreekbaar maken en goede afspraken maken met met de club en politie om dit soort optredens in de toekomst te voorkomen. Het supportershome staat al sinds jaar en dag te boek voor een goede sfeer en een veilig onderkomen voor al haar bezoekers. De supportersclub wil haar leden en bezoekers ook in de toekomst een veilig en gezellig onderkomen geven voor jong en oud.

Namens bestuur supportersclub PECZwolle

Foto's 5
Mobiele Eenheid ontruimt supportershome PEC Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Mobiele Eenheid ontruimt supportershome PEC Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Mobiele Eenheid ontruimt supportershome PEC Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Mobiele Eenheid ontruimt supportershome PEC Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het supportershome is helemaal niet ontruimd. Wat een sensatieartiekel is dit… Nep nieuws en de waarheid verdraaien… erg slechte journalistiek.
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.