Huis van bierkratjes klaar voor een koude nacht

Zwolle – Komende donderdag- en vrijdagnacht zullen studenten uit de bierweekcommissie van asv ZHTC overnachten in een zelf gebouwde studentenkamer van duizend bierkratten voor de hoofdingang van Hogeschool Windesheim te Zwolle. Dit om de aandacht te vestigen op de dure en moeilijk verkrijgbare kamers voor studenten, maar toch ook om de  Bierweek te promoten.

Donderdagochtend om zeven uur was bierproducent Grolsch met twee vrachtwagens de 1.000 kratten af komen leveren. Alhoewel de studenten dachten een hele dag nodig te hebben voor het bouwen van de kratjeswoning, stond het geheel al in anderhalf uur tijd overeind. Vijf ZHTC-studenten zijn daarvoor verantwoordelijk. Op deze stunt kwam veel media af. RTV Oost maakte een reportage en o.a. dagblad de Telegraaf zocht contact met de organisatie. In de avond zullen de studenten samen met een verslaggever van Radio 538 zich klaar gaan maken voor de koude nacht. In totaal zullen er twee dagen studenten in de kratten wonen. Zaterdag in de ochtend komen de vrachtwagens de kratten weer ophalen.


Proost!


De studenten hebben voor de woning een bescheiden perscentrum ingericht…

Veel studenten zijn elke dag twee uur reistijd kwijt omdat er geen betaalbare kamer in Zwolle te krijgen is. De helft van de aangeboden kamers zijn volgens de landelijke studenten vakbond te duur. Afgelopen zomer bleek uit onderzoek van dezelfde LSVb dat Zwolle een van de slechtst presterende gemeentes is op het gebied van studentenhuisvesting.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Media-aandacht. Mede daardoor komt het misschien wel eens op de raadsagenda. Bovendien laten ze zien dat ze over belangrijke elementen beschikken die nodig zijn in het maatschappelijk leven:
  – Samenwerken
  – Bouwen
  – Strategisch denken
  – Cohesie
  – Doelen realiseren
  – Sponsoring is soms onontbeerlijk

  Paar slokken “Vakmanschap” er overheen. Ze zullen wel niet alles op mogen maken, maar veul toch wel…. Is die warmte voor de komende 2 nachten ook niet te sponsoren?


  ⚠️ Meld

 2. Als ze een beetje coulant zijn, laten ze gewoon alles staan voor statiegeld. Moet je eens zien wat een reclame voor de overheerlijke pijpjes vakmanschap van…GROLSCH


  ⚠️ Meld

 3. Mooi initiatief.
  Alle pers loopt achter elkaar aan om dit bierhuis te pakken te krijgen.
  Zet hem op jongens/meisjes en in het bijzonder Bram ;D
  Neem er nog 1 van mij.

  H3


  ⚠️ Meld

 4. @sig
  We krijgen hier geen rooie cent voor en ook geen drup bier.
  En daar is het ons ook absoluut niet voor te doen

  Grolsch (in de vorm van de klok) is onze drankenleverancier (voor onze soos aan de thomas à kempisstraat 13), vandaar dat de 1000 kratten het makkelijkste via hun te regelen was.

  En wat wij er mee opschieten?
  De zaken die dick verwoord en aandacht voor ZHTC, aandacht voor de bierweek, naamsbekendheid, aandacht voor de woningnood in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 5. Wel leuk. Zo’n 4 jaar geleden, in 2005, verrees op ongeveer dezelfde plek ook al een alternatieve studentenwoning. O.a. ook om aandacht te vragen voor het tekort aan studentenkamers. Toentertijd niet gemaakt van bierkratten, maar van sneeuw: een iglo als resultaat. Ook hiermee is toen de landelijke media gehaald; ANP, SBS, NOS, RTL, regionale omroep, en talloze dagbladen. Bij deze actie was toen het SOOZ betrokken.
  Dat ZHTC het initiatief weer oppakt en dat de landelijke media het zo oppakken baart me ernstige zorgen. Hopelijk realiseert het college van B&W van de gemeente Zwolle zich, dat er geconcludeerd mag worden, dat er na 4 jaar nog weinig veranderd is aan de problematiek rondom studentenhuisvesting in de gemeente Zwolle.

  Trouwens…. heeft het college al een oplossing bedacht voor de studentenwoningen die dit jaar op de campus gaan verdwijnen?

  Wethouder Van Dooremolen (of zal ik zeggen “Verdoriemolen”) neem je verantwoordelijkheid en hou je aan je woord. Dus: zoals bij de oplevering van de studentenwoningen aan de Campus toegezegd, nog eens te komen bbq-en, maar bovendien zorgen voor deugdelijke, voldoende en betaalbare studenten- en starterswoningen in Zwolle.

  Trouwens…. ZHTC, puik werk.
  Hiermee winnen jullie vast-en-zeker het Persbal! Laat Oikos Nomos maar lekker in hun onderbroekjes een nederig dansje voor jullie maken in de kou. Waarom? Gewoon, omdat het kan! 😀  ⚠️ Meld

 6. @ Wooody, die stijlloze slogan is eigenlijk té simpel kan ie niet opgeleukt worden?

  nav kratjes-project: Gewoon, omdat het (media)aandacht oplevert!

  Gewoon, omdat het kan!
  Gewoon, omdat het scoort!
  Gewoon, omdat het verrijkt!
  Gewoon, omdat het skijt aan anderen heeft!

  Als ze er mee door stijllozen: Gewoon, omdat het af zaagt!

  Gewoon, omdat het grijst!
  Gewoon, omdat het geld oplevert!
  Gewoon, omdat het onszelf verrijkt!
  Gewoon, omdat het gewent!
  Gewoon, omdat het provoceert!
  Gewoon, omdat het Powned!
  Gewoon, omdat het gewoont!
  Gewoon, omdat we nixxx anders te melden hebben!  ⚠️ Meld

 7. geschreven door dick, op 30 januari 2009 om 10:06

  Leuk Larry: “Verdoriemolen”, die moet ik er ook nog ff instampen ipv “de carnavalsdeejee”.

  Bedank ‘Woody’ daar maar voor.


  ⚠️ Meld

 8. Vrijdagnacht ook in het huis slapen? Ik loop net m’n school binnen en het hele huis is al weg!! Maar wel geinige actie, goed dat ze aandacht vragen voor de woningnood.


  ⚠️ Meld

 9. 😀 😀 😀 Bea, het was zeker te ernstig koud en misschien waren ze bang dat hun gezellige weekend naar de Filistijnen was als ze 2 nachten niet zouden slapen. Bovendien is er de 2e dag natuurlijk veel minder media-aandacht. Gouden actie idd. Ook voor Zwolle.


  ⚠️ Meld

 10. @bea
  In eerste instantie zou iemand van 538 de vrijdag blijven slapen. Dat hebben ze op het laatst verzet naar de donderdag en is het volgens mij alleen maar bij langs komen gebleven (te koud?).

  Toen besloten wij het maar 1 nacht te doen. We moeten het hele weekend de bierweek nog voorbereiden en zaterdag zijn er toch geen studenten op windesheim.

  Op naar de bierweek zeg ik!  ⚠️ Meld

 11. Zei ik toch Emile: foute club joh dat 538; verwende jochies. Langs komen, aan komen, achter langskomen jaja.

  Had Nos-headlines mooi gedaan, niet?

  Op naar het bier idd, een hele week is lang. Bierweekend zit er ook niet in, maar vanavond om te beginnen. Precies dezelfde flesjes
  😉


  ⚠️ Meld

Reageer