Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs en perioden met regen

Zwolle – Dinsdag is weer zo’n grijze en regenachtige dag in Zwolle. Niet zo nat als maandag, er zijn ook droge momenten. In de ochtend is de kans daarop het grootst, maar ook dan kunnen enkele regendruppeltjes neerdalen in de stad.

In de middag en avond zijn er perioden met (lichte) regen. De dag begint met een temperatuur van 6 graden en er staat weinig wind. In de middag trekt de wind geleidelijk aan naar matig uit het westen, een dikke kracht 3. Het kwik zit in de lift naar een maximumtemperatuur van 10 graden. De bewolking blijft gesloten voor zonneschijn, het lijkt buiten meer herfst dan lente.

Deze week worden vanaf de oceaan aan de lopende band regenstoringen aangevoerd, die prima op koers liggen naar onze omgeving. Het is zeer wisselvallig met elke dag grote kans op regen.

Woensdag is de bewolking voor de zon ondoordringbaar. Vooral in de tweede helft van de dag wordt regen verwacht in Zwolle en er staat veel wind uit het zuidwesten.

Donderdag is de zon te zien. Dat gebeurt tussen buien die op een harde westelijke stroming worden aangevoerd. Ook op de grond doet de wind driftig mee. Zwolle mag donderdag windkracht 5 tot 6 verwachten met harde windstoten tot ongeveer 75 kilometer per uur. Op het IJsselmeer komt een stormachtige wind te staan en op de Wadden westerstorm.

Vrijdag veel minder wind, maar de zon heeft het moeilijk. De verwachte middagtemperatuur is ongeveer 7 graden.

Artikel delen: