Ondertekening contract
Ondertekening contract

Verduurzamen appartementen Sabangstraat start binnenkort

Zwolle – Openbaar Belang heeft voor het verduurzamen van de 41 appartementen aan de Sabangstraat bouwbedrijf Van Wijnen ingeschakeld.

Jolanda Comino, directeur van Van Wijnen, en Sjoerd Quint, directeur bestuurder van Openbaar Belang, hebben hun handtekeningen onder het contract gezet. Openbaar Belang: “Van Wijnen is een ervaren partij die snel aan de slag kan gaan, vooral met duurzame maatregelen. Op de bovenste verdieping worden de schuine daken geïsoleerd. Op de begane grond worden de vloeren geïsoleerd. Ook komen er nieuwe voordeuren en overal wordt HR++ glas aangebracht.”

Bewoners kunnen kiezen om van het kookgas af te gaan. Openbaar Belang zorgt dan dat het gas wordt afgesloten. “Dit scheelt de bewoner maandelijks ruim 11 euro aan vastrecht. Ook het weghalen van de elektrische boiler scheelt de huurder geld. Daarvoor in de plaats komt een warmtepompboiler. Een andere keuze die we de bewoner voorleggen, is de kleur van het schilderwerk van de kozijnen, ramen en deuren,” aldus Openbaar Belang.

Van Wijnen richt deze week aan de Sabangstraat de bouwplaats in. Vanaf half april worden de werkzaamheden daadwerkelijk gestart. De bedoeling is dat de werkzaamheden voor de zomer zijn afgerond.

Artikel delen: