Isala scoort wederom Vaatkeurmerk

Zwolle – De Isala klinieken hebben wederom het Vaatkeurmerk ontvangen van de Hart&Vaatgroep. Het keurmerk geeft aan dat het ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitscriteria voor goede vaatzorg vanuit patiëntenperspectief. Jaarlijks worden de ziekenhuizen opnieuw beoordeeld. De criteria zijn dit jaar aangescherpt in overleg met de beroepsgroepen.

Sinds juni 2008 stelt het Nederlands Genootschap voor Interventieradiologie een aantal eisen voor officiële registratie als interventieradioloog met de aantekening vasculair. De Hart&Vaatgroep sluit met het Vaatkeurmerk hierbij aan. Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.De respons op de vragenlijsten om in aanmerking te komen voor het keurmerk was 92%. Daarmee geven de resultaten een goed beeld van het aanbod in ziekenhuizen in Nederland op het gebied van de behandeling van vaatziekten. Meer informatie is te vinden op www.hartenvaatgroep.nl.

Website vaatkeurmerk

Op www.hartenvaartgroep.nl kunnen patiënten en verwijzers zien welke ziekenhuizen het vaatkeurmerk hebben gekregen en nagaan welke ziekenhuizen welke vaatbehandelingen doen en hoe vaak. Zo kunnen vaatpatiënten een keuze maken in welk ziekenhuis zij behandeld willen worden.

Het was voor vaatpatiënten en hun verwijzers vrijwel onmogelijk om inzicht te krijgen in het aanbod van ziekenhuizen uitgesplitst naar specifieke aandoeningen of ingrepen. De website van het vaatkeurmerk levert deze informatie vanuit patiëntenperspectief en helpt de patiënt een keuze te maken.

Artikel delen:

Reageer