Talent Hoogervorst op proef bij FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle-trainer Jan Everse biedt Jeffrey Hoogervorst komende week de kans om zijn kwaliteiten te laten zien. De jongeling vertrok afgelopen jaar bij FC Barcelona en hoopt nu een nieuwe club te vinden.

Hoogervorst heeft een opmerkelijke carrière achter de rug. Als zeventienjarige jongen werd hij door het Spaanse Sporting Gijón weggeplukt uit de jeugdopleiding van Ajax. Ook in Spanje bleef de ontwikkeling van de jonge verdediger niet onopgemerkt, de Spaanse grootmacht Real Madrid klopte na enkele seizoenen in Gijón aan. “Real Madrid had me intensief gevolgd en wilde mij inlijven. Uiteraard zeg je dan geen nee”, zegt Hoogervorst in gesprek met VoetbalPrimeur over de interesse van de Koninklijke. “Helaas werd mijn verblijf in Madrid niet wat ik er van verwachtte. Ik trainde weliswaar met de A-selectie mee, maar de concurrentie is natuurlijk enorm.”

FC Barcelona bood het talent een uitweg bij Real Madrid. “Barça bood me een contract voor een half seizoen met een optie voor nog eens drie seizoenen.” Een nieuwe wens die in vervulling ging voor de centrale verdediger. Maar ook in Catalonië liep het niet helemaal zoals Hoogervorst hoopte.

In maart 2008 koos Hoogervorst er voor FC Barcelona, na een opnieuw enigszins mislukt avontuur, te verlaten. Nadat hij vanwege een langdurige schaambeenblessure amper in actie was gekomen besloot de verdediger zijn heil ergens anders te zoeken wanneer hij weer volledig hersteld zou zijn. Dat is nu het geval en FC Zwolle is de eerste club die hem graag aan het werk wil zien.

“Ik ben nu fit en wil nog jaren laten zien wat ik kan”, gaat Hoogervorst verder. “Ik ben zeer blij dat een trainer als Jan Everse mij de kans wil geven om mee te trainen bij FC Zwolle. Wat hieruit komt weet ik uiteraard niet, maar ik zal er alles aan doen om een contract te verdienen bij een ambitieuze BVO in Nederland. Ik sta te popelen om mijn voetbalschoenen weer aan te mogen trekken en wil het gras ouderwets opvreten.”

Bron: Voetbalprimeur

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Niet gek dat ie bij Barca wegmoest. Daar moet je nogal wat weten om jezelf in de selectie te spelen….wat een resultaten!

  Hoogervorst….doch kein familie von 😮


  ⚠️ Meld

 2. Prima actie, jong toch wel ervaren door meetrainen met Madrid 1 en Barca 1 en nederlandssprekend..

  alleen:Ik sta te popelen om mijn voetbalschoenen weer aan te mogen trekken en wil het gras ouderwets opvreten.”

  Lekker een veld van kunstgras eten 😉


  ⚠️ Meld

Reageer