Meppelerstraatweg - Foto: Wouter Steenbergen
Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Stevige regenval in de ochtend, harde wind in de middag en avond

Zwolle – Donderdagochtend schuift een actieve zone met regen vanuit het westen over het land. Deze trekt tussen zes en negen uur over de regio Zwolle. In korte tijd kan een bak regen naar beneden komen. Windvlagen uit het zuidwesten zijn ook mogelijk.

Na deze ochtendplensregen breekt de bewolking. De zon piept tussen de voortjagende wolken door, wel blijft er kans op een nagekomen buitje. De wind moet donderdag in de gaten worden gehouden. In de ochtend hebben we al windkracht 4 tot 5, in de middag en begin van de avond krijgt Zwolle kracht 5 tot 6 uit het zuidwesten tot westen voor de kiezen. Een krachtige wind, met bovendien kans op zware windstoten tot ongeveer 75 kilometer per uur. Hiervoor heeft het KNMI code geel uitstaan.

Op de thermometer wordt ‘s middags ongeveer 10 graden aangegeven in Zwolle, maar dat zou je niet zeggen met je kop in de gure wind. Die drukt de temperatuur voor het gevoel. Donderdagavond leeft de buiigheid weer op, zonder de felheid van donderdagochtend. In de nacht nemen buiigheid en ook de wind af. Het kwik daalt naar een minimum van ongeveer 4 graden.

Vrijdag trekt een actieve oceaanstoring met veel neerslag ten zuiden van ons land naar het oosten. Zwolle blijft buiten schot. Er is wel veel bewolking en een verdwaald buitje is niet compleet uit te sluiten. De wind is aanwezig uit het westen tot noordwesten, maar met kracht 3 tot 4 minder hinderlijk.

Zaterdag komt de zon goed uit de verf. Een paraplu bij de hand houden is raadzaam want een buitje, vermoedelijk rond het middaguur, is een optie. Zondag maakt Zwolle kans op een geheel droge dag. Met de zonneschijn valt het waarschijnlijk tegen, toch komt het kwik iets boven 11 graden uit. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten.

Na het weekend wordt het veel zachter. De temperatuur stijgt op maandag naar 15 tot 18 graden. Daarna gaat het nog een paar bonusgraden extra omhoog. De kans op neerslag is klein.

Artikel delen: