VV Berkum
VV Berkum

Berkum ontvangt sterk draaiend Flevo Boys

Zwolle – Berkum speelt zaterdag, slechts enkele dagen na een 1-1 remise in het inhaalduel bij Buitenpost, thuis tegen Flevo Boys dat de laatste weken prima in vorm is.

De ploeg uit Emmeloord stuntte vorige week door provinciegenoot Urk in het stof te laten bijten, waarmee de Urker titelkansen in de Hoofdklasse B een forse knauw kregen. “We zitten in een fase dat we de mouwen moeten opstropen,” weet Berkum-spits Chris van der Meulen. “In de laatste wedstrijden hebben we steeds in de tweede helft laten zien dat we dat ook kunnen, maar het wordt tijd dat we daar nu ook eens mee beginnen. We zullen scherp moeten zijn.”

Flevo Boys klopte eerder ook kampioenskandidaat Eemdijk al en won vier van de laatste vijf duels. Daar zat eind maart wel een ‘mispeer’ tussen bij DETO, waar de ploeg van trainer Arjen Postma met 2-0 verloor, maar een week later kwamen de Emmeloorders ijzersterk terug tegen Urk. In die polderderby zette ‘doelpuntenkanon’ Yumé Ramos zijn ploeg halverwege de eerste helft op 1-0 en na rust zorgde invaller Robin Zuidema voor 2-0. Urk voerde daarna de druk op maar verder dan één tegengoal kwamen de bezoekers niet. Een domper voor Flevo Boys was wel dat doelpuntenmaker Zuidema wegens slaan met een rode prent van het veld moest.

Berkum draait de laatste tijd allesbehalve soepel, maar de equipe van trainer Arno Hoekstra hield aan het inhaalduel deze week bij Buitenpost een punt over. Na een van beide kanten matige eerste helft werd het daar zo’n 10 minuten voor tijd 1-0, al gaf ook de tegenstander na afloop toe dat het daarbij om een buitenspelgoal ging. In de extra tijd hielp Martijn Brakke, na voorbereidend werk van Chris van der Meulen, Berkum aan de 1-1. Heel veel schoten de Zwollenaren met dat punt nog niet op, want in de weken daarvóór verloor Berkum thuis met 1-3 van Genemuiden en afgelopen zaterdag gingen de Zwollenaren met 3-1 onderuit bij AZSV.

In september werd Berkum ook in de uitwedstrijd bij Flevo Boys met 3-1 geklopt. De Zwolse ploeg kreeg toen heel wat kansen maar hielp die om zeep en gaf de tegengoals zo’n beetje weg, een zorgwekkend patroon dat ook de laatste weken de kop soms weer opstak.

Berkum zal het nu dus heel wat beter moeten aanpakken, want de ploeg van trainer Hoekstra staat op de 13e plek in de Hoofdklasse B en zit dus in de gevarenzone. Flevo Boys staat op de zesde plaats en zit daarmee zo’n beetje in ‘niemandsland’: degradatiezorgen zijn er niet voor de polderploeg maar de afstand tot de koplopers is toch te groot om nog reële hoop op de titel te koesteren.

De wedstrijd Berkum-Flevo Boys wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Florian Lodeweegs uit Castricum, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Berkum heeft zich al een beetje ingedekt voor een nieuwe nederlaag zo te lezen
  gemodereerd

 2. Berkum is al maanden ongeslagen maar het wint te weinig. Daar kan vandaag echter verandering in komen.
  Ik denk 2 – 0 winst.
  gemodereerd

 3. En Berkum blijft ook nu weer ongeslagen. Geen 2 – 0 zoals ik voorspeld had, maar 2 – 1 gewonnen. Nou ja wie maalt daarom? Fijn weekend allemaal.

  Oh ja voor ik het vergeet, de strijd om het kampioenschap is weer helemaal open dankzij de dure misstap van Genemuiden.
  gemodereerd

Reacties zijn gesloten.