Politie actief met verkeerscontroles in Zwolle

Zwolle – Bij verschillende verkeerscontroles in de stad zijn, donderdag 29 januari, 98 bekeuringen uitgeschreven.

Het ging daarbij o.a. om: te snel rijden (10x), onverlichte fietsers (38x), opgevoerde bromfiets (5x), negeren rood licht (26x). Bij in totaal 40 bestuurders werden blaastests afgenomen. Er is o.a. gecontroleerd op de Middelweg, de van Wevelinkhovenstraat en de Burgemeester van Royensingel. Woensdag, de dag ervoor, werd er ook een grootscheepse verkeerscontrole gehouden in Zwolle. Toen werden er 104 bekeuringen uitgeschreven.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Toch nog weer 38 fietsers onverlicht…. 🙁

  Ik begon te hopen dat het toch wat beter gesteld zou zijn met de getallen. Helaas past dat daar niet bij.


  ⚠️ Meld

 2. Ik vind het aantal roodrijders ook schrikbarend hoog.
  Terecht dat hier flink op gebekeurd wordt, want ze brengen een ander direct in gevaar.


  ⚠️ Meld

 3. Over roodrijders. Net bij de Emmawijk weer. Licht voor fietsers gaat op groen. Ik wil optrekken, komt er een auto voor me langs…. en nog 1 maar die schrok toch wel even van mij en ging in de ankers…. Tja, troel, nu sta je dus midden op het fietspad. Rijd nu maar door….. En nòg 1 die ook door wilde rijden. Jammer dan, je blijft maar mooi op de kruising staan, je zoekt het maar uit want ik fiets door.


  ⚠️ Meld

 4. WFvN, dat klinkt inderdaad niet zoals het wenselijk is. Toch merk ik daar vaak dat je als automobilist al vertraging oploopt wegens drukte. Dan laat dat stoplicht ook nog eens 3 auto’s door om vervolgens heel lang op rood te blijven staan voor een fietser en een paardekop die voorbij komt. Niet echt in balans zeg maar; ik heb daar ook wel eens de neiding door rood te rijdden, vanwege de vreemde kuren van dat ding…. :'(


  ⚠️ Meld

 5. Tja, dat ze in zo’n geval nog even donker oranje meepakken maar 3 auto’s achter elkaar waarvan de achterste notabene ook nog eens een aanhangwagen heeft…..

  En fietsers kunnen daar doorgaans ook gewoon het hele rondje wachten hoor.

  Wat betreft die ene fietser en de halve paardekop, doorgaans staan er wel meer fietsers te wachten ’s middags op een doordeweekse dag. Ik sta daar zelden alleen.


  ⚠️ Meld

 6. Verkeersveiligheid is erg belangrijk, maar ik vind het wel jammer dat controles vaak gericht zijn op zaken waarbij de ‘pakkans’ groot is.
  Echte aso’s zoals bumperklevers of mensen die met 70 over een woonerf scheuren worden zelden gepakt… Terwijl je zo 3 boetes hebt als je bijv. op een rustig moment 60 rijdt op de Ceintuurbaan (wat mij toch een stuk minder ernstig lijkt).
  Nou ja, zo wordt de schatkist gevuld…


  ⚠️ Meld

 7. @carola:
  Hoe weet jij waar de boel gecontroleerd is?

  Ik zie in ieder geval de Middelweg staan. Als ik mag gokken, denk ik dat daar te hoge snelheid bij zit maar ook rood licht zou me niet verbazen. Ook daar zijn er met enige regelmaat mensen die met forse snelheid nog even door rood jakkeren. Als ik er langs kom, dan kijk ik verd*veld goed uit als ik groen licht krijg om over te steken.

  Maar goed, in wezen is mijn vraag dus: waaruit maak jij op dat het geldgraaierij is en geen actie ten behoeve van de veiligheid?


  ⚠️ Meld

 8. @WFvN: ik spreek over ‘vaak’ – dus ‘in het algemeen’
  – vanuit mijn ervaring.
  Ik heb nog nooit een flitspaal gezien op een woonerf…  ⚠️ Meld

 9. WFvN

  Wat betreft die ene fietser en de halve paardekop, doorgaans staan er wel meer fietsers te wachten ’s middags op een doordeweekse dag. Ik sta daar zelden alleen.

  Ervaar het zelf anders, maar dat zal er ook aan liggen dat ik daar ook alleen met de auto rijdt….mijn oordeel zal hierdoor ook niet helemaal zuiver zijn, zal er eens op letten 😉


  ⚠️ Meld

 10. @carola:
  Flitspaal op woonerf? nooit gezien inderdaad, behalve een stel kwajongens (nee, niet juten maar echt een paar knulletjes van een jaar of 10) met een flitser in de bosjes. Idem bij ons in de straat waar 30 km/h geldt.
  Goed, algemeen genomen heb ik die indruk inderdaad ook wel.

  @ghehe:
  Misschien ligt het ook aan het moment dat je er langs komt. Ik doorgaans ergens tussen 15.00h en 17.00h. Het is dan vrij vaak raak. Soms omdat een _net afgeslagen auto_ rechtsaf wil richting parkeerdek maar moet wachten op fietsers die hem rechts passeren. Alsnog geen excuus voor auto’s om dan maar dwars op de oversteekplek van fietsers stil te blijven staan want je mag een kruising pas oprijden als je deze ook weer direct vrij kan maken. Maar goed, los daarvan, dat was vandaag dus ook niet het geval. Gewoon 3 foute figuren waarvan de 1e misschien nog net door donker oranje gereden is en de laatste 2 door vuurrood.


  ⚠️ Meld

 11. Nou, bij 135 gecorrigeerd heb je wel ruim boven de 140 op je teller gereden. Dat is niet meer zo’n gevalletje “even niet opgelet”. 😉


  ⚠️ Meld

 12. @ghehe:

  Misschien egoïsme maar denk ik meer niet oplettend en niet nadenkend. Als fietser merk ik enorm vaak dat gemotoriseerd verkeer maar al te vaak (met name in de spits uiteraard) deze regel overtreedt:

  Paragraaf 4 Artikel 14
  Bestuurders mogen een kruispunt niet blokkeren.  ⚠️ Meld

 13. geschreven door Chris, op 31 januari 2009 om 00:10

  Nou, bij 135 gecorrigeerd heb je wel ruim boven de 140 op je teller gereden. Dat is niet meer zo’n gevalletje “even niet opgelet”.

  Ik denk dat het even niet opgelet is dat ik boven de 140 zat. Normaal gezien rijd ik namelijk stelselmatig 20 km per uur te snel. Bij inhalen wil ik daar nog wel eens even overheen gaan, maar dat moet niet te lang duren.

  Mezelf heb ik die grens van 20 km/uur te snel opgelegd, omdat ik anders bang ben dat het steeds een beetje meer wordt. De auto die ik nu heb voelt bij 160 km/uur namelijk hetzelfde aan als de 206 die ik ooit had bij 140 km/uur.

  120 km/uur op de snelweg is zondermeer geen optie. Waarom niet? Dan zit je niet goed op de linkerbaan, maar ook niet op de rechterbaan! Je bent constant mensen aan het inhalen die 115-120 (op de teller!) rijden. En als je dan aan het inhalen bent ga je tergend langzaam voorbij. Met als gevolgd dat je telkens tijdens het inhalen toch maar even gas bij geeft. Nee, 140 op de teller en dan de cruise control erop en Plantje vermaakt zich wel 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer