Feestelijke opening lift complex ‘Gasthuizen’

Zwolle – Op vrijdagmiddag heeft Openbaar Belang de lift in de Eikenstraat/Iepenstraat feestelijk in gebruik genomen. Bij de overname in 2008 van de woningen van Stichting De Gasthuizen door Openbaar Belang, is afgesproken dat er een lift zou komen in het complex Eikenstraat/ Iepenstraat. Dit om alle woningen in het complex gemakkelijk bereikbaar te houden voor ouderen.

In zijn welkomstwoord gaf Gerke Brouwer, directeur van Openbaar Belang aan dat hij het belangrijk vindt dat met de investering in de lift bewoners niet genoodzaakt zijn te verhuizen. Brouwer kondigde verder tijdens de opening aan, dat er gewerkt wordt aan een fietsenberging, en er plannen zijn voor een ruimte om scootmobiels te stallen. Het initiatief van de investering is enkele jaren geleden tot stand gekomen na een bezoek van wethouder Martin Knol aan het echtpaar Thalen om hen te feliciteren met hun 60 jarig huwelijk. Tijdens dit bezoek vertelde het echtpaar dat zij waarschijnlijk in de toekomst moesten verhuizen, omdat zij zonder lift moeizaam naar boven kunnen komen. De woning van het echtpaar bevindt zich op de 1e verdieping. Naar aanleiding van dit bezoek heeft Martin Knol actie ondernomen om te kijken of het mogelijk was een lift te plaatsen met subsidie. Openbaar Belang heeft dit verzoek na de overname van Stichting De Gasthuizen overgenomen.

Wethouder Martin Knol en het echtpaar Thalen hebben onder belangstelling van medehuurders van het complex Eikenstraat/Iepenstraat en genodigden de lift officieel in gebruik genomen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. de benedenbewoners die er wonen kregen deze week een brief met een maandelijkse huurverhoging van ?? 10.
    deze bewoners van de benedenverdieping gebruiken deze lift dus helemaal niet maar ze moeten er wel jaarlijks ?? 120 voor betalen.
    gewoon schofterig >:(


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.