Ontmoetingscentrum Het Anker
Ontmoetingscentrum Het Anker

Het Anker in Westenholte komt met nieuwe activiteiten

Zwolle – Focus, WerV en SportService ZwolleOnder organiseren in Ontmoetingscentrum Het Anker in Westenholte nieuwe sportieve, sociale een creatieve activiteiten.

Dit gebeurt vanaf begin april onder de naam ‘Licht Het Anker’. Inwoners van Westenholte en Stadshagen kunnen in Het Anker terecht om te tekenen, te schrijven of een spelletje te doen. Dinsdagochtend en donderdagmiddag is er Natuur op Recept, waarbij mensen met vrijwilligers de natuur ingaan.

Donderdagochtend is er Schrijfcafé en donderdagmiddag spelletjesmiddag. Op woensdagochtend is de Beweegmakelaar aanwezig om te helpen bij het vinden van een passende bewegingsvorm. Maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagochtend zijn er creatieve activiteiten.

Het programma is flexibel en zal aangepast worden naar de wensen van de deelnemers. Wie zelf een goed idee heeft voor een activiteit kan hulp krijgen bij het organiseren ervan.

Deelname staat open voor iedereen maar in het bijzonder voor mensen die vanwege een fysieke of mentale kwetsbaarheid behoefte hebben aan wat extra ondersteuning. Dit past in het beleid van de gemeente Zwolle om zinvolle daginvulling voor meer mensen mogelijk te maken.

De activiteiten worden begeleid door de (ervarings-)deskundigen van Focus, WerV en SportService Zwolle. Met hen kunnen deelnemers ook praten over hun toekomstdromen en persoonlijke ontwikkeling.

Artikel delen: