Gratis muziekevenement Symphonica Stadshagen op 25 juni

Gratis muziekevenement Symphonica Stadshagen op 25 juni

Zwolle – In Stadshagen vindt op 25 juni de eerste editie plaats van het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen. Elke Zwollenaar kan genieten van dit cultuurfestival en gratis openluchtconcert aan het water van het Twistvlietpark.

In de middag bestaat het evenement uit een cultuurmarkt en het avondprogramma is een combinatie van Night of the Proms en een grachtenconcert. Een avond waar klassieke muziek en pop samenkomen. En buren elkaar na maandenlang binnen zitten weer kunnen ontmoeten. Het evenement is een initiatief van Tresore Producties en wordt georganiseerd voor én door wijkbewoners.

“Na twee jaren met weinig tot geen festivals vanwege corona, kijkt iedereen nu extra uit naar gezelligheid. Hoe geweldig is het dan, om samen met vrienden in je eigen wijk, zittend op je kleedje de zomer in te luiden en te genieten van een openluchtconcert,” vertelt initiatiefnemer Bastiaan Roeters enthousiast.

Hij verhuisde vijf jaar geleden van Groningen naar Zwolle en merkte dat het ontmoeten van wijkbewoners nog niet zo makkelijk ging. “Je ziet daarnaast dat het cultureel aanbod meestal plaatsvindt in het centrum van Zwolle. In de wijk zelf is er relatief weinig te doen voor volwassenen. Daarom ben ik blij dat we met dit zomerse cultuurfestival de verbinding en ontmoeting in de wijk kunnen stimuleren. Samen met lokale bedrijven en wijkbewoners kunnen we het cultuuraanbod zo letterlijk een platform geven.”

Het openluchtconcert is een afwisseling tussen professionele en amateur-artiesten uit de wijk of regio Zwolle. Zij worden begeleid door Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i van de programmering gezet. Binnenkort volgt meer informatie hierover.

Het concert vindt plaats aan het water van het Twistvlietpark in Stadshagen. Bezoekers kunnen dan op de kade, in het park voor het podium van de muziek genieten. Het wordt een sfeervolle avond, voorzien van allerlei mogelijkheden om te genieten met een hapje en drankje. Een plek om te ontspannen en om elkaar na lang wachten weer te ontmoeten.

Symphonica Stadshagen is een evenement dat volledig door vrijwilligers georganiseerd wordt. Van en voor de wijk. Samen met lokale partners en sponsoren zal de eerste editie neer worden gezet. De organisatie wil met dit festival de wijk iets moois geven, dat het liefst een jaarlijks terugkerend event wordt.

Het festival is op zoek naar extra vrijwilligers. Lijkt het je leuk om, alleen of samen met de buren, bij dit festival te helpen? Of wil jij dit mooie initiatief sponsoren? Met je dan aan via: publiciteit@symphonicastadshagen.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wat is dit voor een idioot evenement. NB precies midden in het broedseizoen van de watervogels. Wie verzint zoiets?
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.