McDonald’s schutter blijft maanden langer vastzitten - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

McDonald’s schutter blijft maanden langer vastzitten

Zwolle – De 32-jarige Veysel Ü. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij bij de McDonald’s in Zwolle-Noord blijft negentig dagen langer in voorlopige hechtenis. Dat oordeelde de raadkamer van de rechtbank Overijssel woensdag.

De vermeende schutter blijft vastzitten in volledige beperking. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van de moord op de broers Ali en Huseyin Torunlar.

De raadkamer oordeelde dat er voldoende redenen zijn om Ü. langer vast te houden. Hij wordt verdacht van een ernstig feit en er is sprake van een geschokte rechtsorde. Ook is het onderzoek door de politie en het OM nog in volle gang.

Op woensdag 30 maart was er zes uur ’s avonds een schietpartij in de McDonald’s aan de Floresstraat. Ü. meldde zich diezelfde avond bij het politiebureau in Deventer. Op vrijdag 1 april besliste de rechter-commissaris dat de man voor veertien dagen in voorlopige hechtenis moest blijven.

De eerste openbare zitting in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij bij de McDonald’s is binnen negentig dagen. Een precieze datum is nog niet bekend.

Artikel delen: