Donizettistraat - Foto: Wouter Steenbergen
Donizettistraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Prima lenteweer

Zwolle – Donderdagochtend vroeg is er kans op nevel of een mistbank. Dat verdwijnt snel en de zon neemt het over boven Zwolle. Volop zonneschijn, met vanaf het middaguur vorming van stapelwolken.

De kans dat eentje boven de stad uitgroeit tot een bui is klein, maar niet compleet uit te sluiten. De wind is zwak, draaiend van west naar noordwest en in de middag toenemend naar matig, kracht 3. ‘s Morgens vroeg is de temperatuur ongeveer 8 graden, in de middag kan Zwolle daar 10 bij optellen: 18 graden, zacht voor de tijd van het jaar. De luchtdruk is aan het stijgen, waar we ook in het paasweekeinde profijt van hebben.

Vrijdag valt nog een beetje tegen, omdat er met een noordelijke wind uitgestrekte wolkenvelden vanaf de Noordzee worden aangevoerd. Het is maar de vraag of de zon zich daar doorheen bokst. Droog blijft het wel. De temperatuur varieert van 6 graden in de vroege ochtend tot ongeveer 16 graden in de middag.

In het weekend draait de wind naar oostelijke richtingen. We worden verlost van de Noordzeebewolking. Doordat de lucht minder vochtig is, worden er lokaal ook nauwelijks tot geen wolken gevormd. Zaterdag is zonovergoten met een strakblauwe lucht, zondag verschijnen op hoogte mogelijk wolkensluiers, die weinig afbreuk doen aan het zonnige karakter van het weer. Hetzelfde geldt voor de maandag. Op alle dagen wordt droog weer verwacht bij een middagtemperatuur in de buurt van 15 graden.

Artikel delen: