Diverse aanhoudingen na mishandeling

Zwolle – Na mishandeling van twee medewerkers van een uitgaansgelegenheid aan de Burgemeester Drijbersingel zijn zondagmorgenvroeg, 1 februari, een 20-jarige man en een 15-jarige jongen, beiden uit ’t Harde aangehouden en ingesloten. De 15-jarige was, na dit incident ook betrokken bij een incident op de Albert Cuypstraat (Lees verder).

 

Eén van de slachtoffers moest zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling laten stellen. De oudste van de twee verzette zich bij zijn aanhouding zodanig dat tegen hem een diensthond werd ingezet, waarop hij ingerekend kon worden. Naar de mishandeling waaraan een vechtpartij in de uitgaansgelegenheid vooraf ging, wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen het aangehouden tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Na mishandeling van een 64-jarige Zwollenaar is zondagmorgenvroeg, 1 februari, op de Albert Cuypstraat, een 15-jarige jongen uit ’t Harde aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht en hand op. Hij bemoeide zich met een ruzie tussen de jongen uit ’t Harde en een meisje. Kennelijk was aan de mishandeling al een ruzie tussen meerdere personen vooraf gegaan. Naar de toedracht hiervan en de mishandeling wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen de aangehouden jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Na mishandeling van een 48-jarige Zwollenaar is zaterdagavond, 31 januari, in een woning aan de Braillestraat een 30-jarige man uit Zwolle aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer liep letsel aan zijn neus op. Aan dit voorval ging een woordenwisseling vooraf. Tegen de aangehouden man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 43-jarige Zwollenaar is zaterdagmorgenvroeg op de Jufferenwal aangehouden voor bedreiging en mishandeling van een horecamedewerker. Hem was de toegang tot de gelegenheid ontzegd. Daarbij liep hijzelf een gebroken neus op. Na medische behandeling werd hij verhoord en in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Vreselijk geschreeuw in de buurt van hedon(borrelschip?) afgelopen nacht. Ik werd er wakker van maar dat gebeurd wel vaker als jongelui naar het centrum gaan, dan denken ze niet aan anderen.
  Dus toch iets ernstigers nu.


  ⚠️ Meld

 2. Schreeuwende jongeren ’s nachts in Zwolse straten – Complete garagedeur uit sponning geramd
  Tja Kaatje. Ook ik werd in de nacht van zaterdag op zondag wakker door schreeuwende jongeren…..om half vijf!! Daarbij vonden twee dronken jongens het ook nog eens leuk om zich met hun volle gewicht diverse malen tegen een rol garagedeur in de Voorstraat te werpen. Ze hadden een lol, maar ze zullen vandaag wakker zijn geworden met de nodige blauwe plekken. Het lukte ze om de complete deur uit de sponning te krijgen! Nu kwamen ze er nog mee weg, maar een volgende keer niet! Uitgaan is leuk, maar wat er na het uitgaan allemaal in het uitgaanscentrum gebeurd is niet echt leuk meer.


  ⚠️ Meld

 3. Was een paar weken terug een item. Toen viel het heel erg op dat er veel mensen van buiten Zwolle bij weekend-geweld betrokken waren. Niet meegekregen?


  ⚠️ Meld

 4. geschreven door WFvN, op 1 februari 2009 om 17:25

  @dick:

  Hoezo veel van buiten Zwolle? Als ik het goed lees, betreft het 4 aangehouden mensen waarvan 2 uit ’t Harde en 2 uit Zwolle

  Volgens mij viel het Dick juist op, dat het dit keer GEEN hoog aantal mensen van buiten Zwolle was.


  ⚠️ Meld

 5. Kunnen we al voorlopige conclusies trekken Plantje, of hebben we te weinig feiten? Ook weten we niet hoe het afloopt na arrestatie; was het terecht? Maar volgens mij is er nogal eens wat “weekend-comedy”, waar mensen van buiten Zwolle bij betrokken zijn. Hoe zou dat komen? Misschien zijn er ook cijfers over bekend.


  ⚠️ Meld

 6. @Paul
  Alvorens de garagedeur uit de sponning ging, waren de hersencellen al uit hun verband gerukt door overmatig drankgebruik !


  ⚠️ Meld

 7. Zwollenaren zouden niet durven Ghehe 😉 We waren eens na de laatste plaat in De Esculaap (Heerde). Om te besluiten gezamenlijk “Ik ben een Zwollenaar” aan te heffen……Oef, hoe het goed is afgelopen is het goed afgelopen, maar de hele toko was ineens in rep en roer 8)

  In het algemeen braaf spul joh die Zwollenaren. Vrolijk, Bourgondisch, de vlag van Zwolle mee op vakantie. We waren eens op Texel, toen 1 van ons (mede-Zwollenaar we kwamen hem tegen) zo zat was dat ie zelfs per ongeluk over een ander heen kotste…..oeps. Die gozer snel wat te drinken gegeven en gewoon doorlullen…..NOOOOOOIT problemen met Zwollenaren 8)


  ⚠️ Meld

 8. 15 jarige jongen?

  uit de agenda op http://www.hedon-zwolle.nl (Neem ik aan de de jongen daar vandaan kwam?):

  za 31 jan
  GROOVE FACTORY LIVE
  met: RAUWKOST / DAVE ELLESMERE / FRANCISCO BRANCARDI / DEVON MILES / BOB BISHOP
  open 22:00 / aanvang 22:00 / 18 / ?? 12,50

  Staat duidelijk 18 …


  ⚠️ Meld

 9. Had zowel in de ‘quote’ als in mijn laatste regel een ‘plus-teken’ moeten staan…
  Doet het ‘plus-teken’ het niet op dit weblog??

  =============

  Ehhhh, nee.
  Nooit opgemerkt.
  Gaan we uitzoeken.


  ⚠️ Meld

 10. Vanochtend om 11 uur liepen er allemaal agenten met honden rondom de grote markt op zoek naar….? En vanavond is er op de grote markt een vechtpartij geweest waar geen politie bij ter plaatse is geweest. Altijd gezellig hier 🙂


  ⚠️ Meld

 11. Het erge van dat geschreeuw is dat je je bed uit gaat en met de gedachte speelt je aan te kleden en er op af te gaan, je weet immer niet waarom zo’n griet zo blert.
  Maar er was al iemand (64) op af gegaan en die werd verwond, dat is dan duidelijk minder.
  Opvoeding moeten die gasten op het bureau mee krijgen, want als er echt eens iemand in nood is komt er niemand meer op af. En dat maakt het allemaal vreselijk triest.


  ⚠️ Meld

 12. Laat die Marketeer maar een vlag of 200 voor een goed prijsje verkopen, zo vlak voor de zomervakantie….Als ie op tijd begint en het loopt storm; kan ie er altijd nog 500 bijbestellen 😉

  Misschien zijn ze tegen die tijd ook wel verkrijgbaar met het “weblogZwolle-logo” 😮


  ⚠️ Meld

Reageer