Phoenix-TaK niet naar EK First Lego League

Utrecht – Met een grote bus vol enthousiaste supporters ging het team Phoenix-TaK op zaterdag 31 januari naar de Benelux finale van de First Lego League (FLL) in Utrecht. De First Lego League is een internationale wedstrijd waarbij een zelfontworpen robot van Lego Mindstorms geprogrammeerd moet worden zodat deze missies kan uitvoeren op een speciale wedstrijdtafel. De FLL staat dit jaar in het teken van het thema Climate Connections.


Foto: M. de Haan

Na het winnen van de regiofinale in Zwolle, georganiseerd door Deltion, zijn de leerlingen van basisschool de Phoenix en van het Thomas a Kempis College, locatie Zuid, nog vele uren bezig geweest met het voorbereiden van de Benelux finale. Tijdens deze finaledag, waaraan 32 teams deelnamen, hadden de leerlingen drie keer de kans om zoveel mogelijk missies uit te voeren. De eerste twee rondes speelden de zenuwen duidelijk een rol en verliep het niet geheel vlekkeloos. Gelukkig waren de teamleden in staat zich te herstellen en konden ze in de derde ronde laten zien wat ze waard waren.

Tussendoor moesten er ook twee presentaties gegeven worden. Eén over de techniek achter de robot en één over het onderzoeksproject met als onderwerp de vermindering van CO2 uitstoot in je directe leefomgeving. Door onderzoek te doen naar de herkomst van groenten en fruit hebben de leerlingen geconcludeerd dat de CO2 uitstoot aanzienlijk verminderd kan worden door deze producten uit eigen land te kopen.

Aan het eind werd het team bovendien geïnterviewd en vertelden ze over de manier waarop ze hebben samengewerkt. Vooral de samenwerking tussen een basisschool en een middelbare school vond de jury erg verrassend. Al deze onderdelen werden meegenomen in de beoordeling. Uiteindelijk leverde dit alles een prachtige 18e plaats op. Gezien het feit dat dit de eerste keer was dat de beide scholen aan dit project meededen, zijn zij erg tevreden met dit resultaat.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer