Pannekoekendijk - Foto: Wouter Steenbergen
Pannekoekendijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolkenvelden en droog

Zwolle – Vrijdag schuiven wolkenvelden over Zwolle. Ze komen vanuit het noorden. Het goede nieuws op Goede Vrijdag is dat de stroming aan het kantelen is naar het oosten.

Minder vochtige lucht bereikt daardoor onze omgeving en de bewolking vermindert. Met een beetje geluk in de loop van de dag al, anders pas in de avond. Het blijft vrijdag droog onder de wolken. De thermometers in Zwolle wijzen ‘s morgens vroeg ongeveer 5 graden aan. Dat loopt op naar zo’n 16 graden in de middag, onder hardnekkige wolkenvelden mogelijk een beetje lager. De wind is zwak, in de middag tijdelijk matig, uit noordelijke richtingen.

Een hogedrukgebied met het centrum boven Denemarken biedt de komende dagen voortreffelijk paasweer: droog met veel zon. Bewolking blijft waarschijnlijk beperkt tot wolkensluiers op grote hoogte. Daar brandt de zon gemakkelijk doorheen. De zwakke tot matige wind komt zaterdag uit het oosten en eerste paasdag uit het zuidoosten, wat de temperatuur een beetje opkrikt. We denken aan 18 graden. Tweede paasdag mogelijk een bonusgraadje erbij.

Artikel delen: