Locatie Oostergo nu ook theatercafé

Zwolle – Locatie Oostergo biedt vanaf 15 februari elke derde zondag van de maand een podium aan bekend en onbekend talent. Aansluitend aan de voorstelling kan gezamenlijk gegeten worden.

In het verleden traden met enige regelmaat solisten of groepen op in Locatie Oostergo. Meestal op de zondagmiddag. De reacties hierop waren steeds zeer positief. Daarom is besloten dit structureel te maken: elke derde zondag van de maand een optreden. Het optreden met maximaal veertig bezoekers, de gastvrijheid en de gezellige gezamenlijke maaltijd maken het geheel tot een huiselijke sfeer. In samenwerking met het impressariaat van StudioKLEINkunst is een aantrekkelijk programma opgesteld dat dit jaar als hoofdthema ‘Folk’ heeft.

De concertagenda start met een optreden van Half a Turn, zondagmiddag 15 februari. De muziekstijl van Half a Turn is bluegrass, een aanstekelijke manier van spelen op akoestische snaarinstrumenten zoals gitaar, contrabas, mandoline, banjo en viool. Half a Turn is een groep met internationale reputatie.

Zondagmiddag 15 maart speelt Colcannon. Die Ierse naam betekent zoveel als stamppot boerenkool. Deze band speelt een breed Iers traditioneel repertoire: pubsongs, ballades en natuurlijk instrumentale stukken.

Zondagmiddag 19 april Sharon Bousquet uit de USA! Sharon heeft als singer-songwriter al vele internationale prijzen in de wacht gesleept. Ook is ze een getalenteerde gitarist en poëet. Haar nummers zijn spiritueel van aard. Ze mengt muziekstijlen zoals Keltische muziek, blues en soulvolle rock moeiteloos tot een slimme, sensuele mix.

Het volledige programma (t/m januari 2010) staat op de website www.locatieoostergo.com

Vanaf 14.30 uur gaat de deur open. De optredens eindigen om circa 17 uur.

De entree prijs is 10 euro in combinatie met een maaltijd 17,50.

reserveren graag via tel 038 4215595 of via mail@locatieoostergo.com

Over Locatie Oostergo

Locatie Oostergo gaat onder leiding van Yvonne Wijnacker, inmiddels geassisteerd door haar dochter Sabina, het zesde jaar in.

In het sfeervolle pakhuisje aan de Pletterstraat hebben intussen vele Zwollenaren hun verjaardag,bruiloft of familiefeestje gevierd. Een echt verwenfeest is de high tea.

Drie jaar geleden startte Yvonne het Onthaastcafé.

Een plek waar mensen met een verstandelijke beperking en een ieder die vriendelijk naar hun toe zijn. Met ondersteuning van vele vrijwilligers en de stichting Vrienden van het Onthaastcafé die fondsen en subsidies werft heeft het café zich een zeer bijzondere plaats verworven. Elke maandag van 17 tot 22 uur is er om zes uur een gezamenlijke maaltijd.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. hoezo teveel uitbaters? de omvang van Oostergo ligt toch niet aan de uitbaters??
  Ik vind het een geweldige locatie, maar inderdaad, een theatercafe kan ik me moeilijk voorstellen…
  Politiek-cafe o.i.d. zou beter ‘ passen’ .


  ⚠️ Meld

 2. Oostergo -Theatercafe
  Wij hebben hier zelf gespeeld in het verleden en ik heb er diverse moooie optredens van anderen mogen meemaken. Het is een prima plek om -akoestisch- op te treden en om voorstellingen te bezoeken. Er is een maximum aantal bezoekers maar daardoor is het juist zo prettig intiem en gezellig.
  ….. en wie liever met 1000 man in de zaal wil zitten gaat toch lekker naar de Spiegel?
  Groet van John  ⚠️ Meld

Reageer