Solo-expositie Marit Otto

Zwolle – Zondagmiddag werd in Galerie in Beeld aan de Koestraat de solo-expositie van kunstenares Marit Otto geopend. De expositie loopt t/m 29 maart 2009 en is iedere zondag van 14-17 uur te bezichtigen.

Marit is continue in ontwikkeling, met de mens als uitgangspunt, als metafoor. Met de anatomie en de expressie van de mens kan ze zo’n beetje alles uitdrukken wat ze wil of voelt. Marit gebruikt heldere, prikkelende kleuren om kracht bij te zetten. Ze ziet haar werk niet als behang, maar als een beeld wat je dwingt te kijken en misschien zelfs wel dwingt te denken. Ze wil zo plastisch mogelijk schilderen. De beschouwer moet het bijna kunnen voelen. En zeker niet onbelangerijk: er zit veel ironie en vervreemding in haar werk. Ironie is volgens Marit een sterk middel om iets over te brengen.


‘All of me’

Marit Otto timmert de laatste maanden goed aan de weg. Na het realiseren van het fotoproject over de dak- en thuislozen van De Herberg ‘Van de straat’, beschildert ze voor het project Stadsjungle portieken aan de Palestrinalaan en is ze één van de bedenkers van de bijzondere loopbrug die tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel op Park de Weezenlanden een prominente plaats krijgt. Nu dan een solo-expositie!


‘Is there life on Mars’

Artikel delen:

Reageer