Celestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Celestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het paasweekeinde: Zonnig en droog

Zwolle – Zaterdag verdwijnt bewolking die ‘s morgens nog boven Zwolle hangt. Het drijft weg en lost op boven onze omgeving. Het resultaat is een droge, zonovergoten middag. De lucht is blauw met af en toe witte sluierwolken en vliegtuigstrepen.

Dat geldt ook voor de rest van het paasweekeinde. Eerste en tweede paasdag worden zelfs de sluierwolken zeldzaam. De zon draait het maximaal haalbare aantal zonuren. Dat is dertien uur in deze fase van de lente. Zaterdag is de middagtemperatuur ongeveer 15 graden. Zondag 17 graden, na een frisse nacht met afkoeling tot weinig boven het vriespunt, en maandag 18 graden. Zit je in de volle zon, wat alle drie dagen prima mogelijk is, dan is het al gauw warmer. Er staat niet veel wind, zaterdag uit het oosten, zondag en maandag uit het zuidoosten.

Deze windrichting betekent dat rook van de paasvuren dit weekend in de Achterhoek, Twente en Salland richting de regio Zwolle drijft. Ook rook van Duitse paasvuren komt deze kant op. De luchtkwaliteit kan slecht worden door rookgeur en fijnstof. Het RIVM heeft een stookalert afgegeven. Geadviseerd wordt om geen hout te stoken in kachels en open haarden, om de luchtkwaliteit niet nog verder te verslechteren.

Dinsdag tot en met donderdag verschijnt bewolking boven Zwolle. Het blijft overwegend droog. De wind is zwak tot matig uit de oosthoek. De middagtemperatuur is met ongeveer 17 graden heel redelijk.

Artikel delen: