Junior College prikkelt leerlingen voor ict

Zwolle – Zo’n dertig havo-leerlingen schuiven 3 februari in de collegebanken van Windesheim voor het volgen van lessen Wiskunde-D. Dit is een nieuw vak voor havo en vwo, bedoeld als verdieping en verbreding van het vak Wiskunde. Het komende half jaar buigen de leerlingen zich wekelijks over de module Logica. Een deel van de lessen volgen ze op Windesheim en een deel op hun eigen school.

Docenten van drie scholen uit het voortgezet onderwijs en Windesheim hebben de Wiskunde-D module samen ontwikkeld. De drie deelnemende scholen zijn het Vechtdal College uit Hardenberg, De Noordgouw uit Heerde en Agnieten College/CCC uit Zwolle. De betrokken Schools van Windesheim zijn Engineering & Design en Information Sciences.

In Nederland krijgen we een steeds groter tekort aan technici en ict’ers. Daarom heeft Windesheim het Junior College Techniek opgezet met als doel het interesseren van leerlingen in het voortgezet onderwijs (VO) voor techniek en ict. Het Junior College wil graag concreet samenwerken met de VO scholen. De ontwikkeling van het vak Wiskunde-D is een van de resultaten van deze samenwerking. Andere scholen in de regio die hierin interesse hebben, kunnen contact opnemen met Windesheim.

Artikel delen:

Reageer