Fietser schopt hond en steekt eigenaar

Zwolle – Op zondagochtendvroeg, 1 februari, werd een 21-jarige man uit Meppel aan de Brink met een scherp voorwerp gestoken.

De man was zijn honden aan het uitlaten in de buurt van de Brink toen een passant die op de fiets voorbij kwam een van zijn honden schopte. Toen de Meppelaar vroeg waarom de man dit deed ontstond er een worsteling waarbij de Meppelaar met een scherp voorwerp werd gestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Het is een reden. Maar om te steken is nooit een goede reden. :'(
  Misschien had de hondenuitlater wel een heel matig huwelijk, dat ie zijn “blokje om” aanzienlijk vergrootte?


  ⚠️ Meld

 2. Wat is dit voor gekkigheid. Er bestaat geen reden om zomaar van een wandelend persoon, waar die ook vandaan komt, een hond te schoppen en na een logische reactie degene ook nog eens te steken!!!


  ⚠️ Meld

 3. Misschien scheet die hond wel op de stoep en heeft die fietser die hond een schop onder zijn kont gegegven.
  Tja,als je eens met hondenstrond aan je schoenen over je vloerbedekking hebt gelopen dan ben je snel geneigt een poepende hond ff te tikken 🙂
  Zou kunnnen he?

  Maar nog steeds geen reden om te gaan steken.


  ⚠️ Meld

 4. 😀 😀 😀 Verschrikkelijk inderdaad, vieze stinkende snel uitsmerende slecht te verwijderen rondzooi. Idd, het hondje kan het niet helpen en idd steken mag nooit. Wat helpt wel? Verbieden, want die baasjes zijn maar ernstig zelden ook voor rede vatbaar. Heerlijke foto! Heb jijzelf een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen Tjalling?


  ⚠️ Meld

 5. geschreven door tjalling, op 2 februari 2009 om 14:33

  Misschien scheet die hond wel op de stoep en heeft die fietser die hond een schop onder zijn kont gegegven.
  Tja,als je eens met hondenstrond aan je schoenen over je vloerbedekking hebt gelopen dan ben je snel geneigt een poepende hond ff te tikken
  Zou kunnnen he?

  Nee dat kan NIET Tjalling! Ik ben van mening, dat wanneer een hond ergens zit te schijten het baasje verantwoordelijk is! Die moet je dan ook hebben!


  ⚠️ Meld

 6. Zwolle zegde onlangs toe meer te gaan handhaven op eigenaren die hun poepfabriek zomaar overal laten schijten.
  (behalve op hun eigen stoep of tuin)
  Speelvelden dienen nu nog steeds als toilet en als het gras gemaaid wordt dan moet je daar wegblijven met wat regen, anders ga je over je nek van de stank.

  Alles wordt hier milieutechnisch maximaal aangepakt, maar honden en ook al die katten mogen onze land gratis volschijten.

  Als je een bootje koopt waar je 3 weekenden per jaar mee vaart moet je een heel dure opvanginstallatie hebben voor fecalien.
  Staat in geen enkele verhouding tot de emissie van de buiten schijtende huisdieren…

  Maar een hond schoppen is niet in de haak, mits ie de man niet heeft aangevallen oid.
  De achterliggende reden is niet vermeld, dus blijft een gok.


  ⚠️ Meld

 7. Idd is de eigenaar verantwoordelijk voor de hond, belachelijk om zo’n beestje een schop te geven.
  Al zou die hond op de stoep poepen, is nog geen reden om zo achterlijk te reageren.
  Je zou iemand er op aan kunnen spreken, maar wel handjes thuis.
  Ik heb sinds kort een pup, ik weet niet wat ik zou doen als iemand mijn hond een schop zou geven.  ⚠️ Meld

 8. Een hond schoppen mag
  Ooit werd ik elke ochtend als ik naar mijn werk fietste opgewacht door een hond die mij tientallen meters lang het fietsen lastig probeerde te maken. Nadat ik een keer mijn maatje 48 heb laten uitschieten heb ik daar nooit meer last van gehad. Dit is de taal die honden verstaan.


  ⚠️ Meld

 9. Een hond schoppen mag
  geschreven door Bernard, op 3 februari 2009 om 01:10

  Ooit werd ik elke ochtend als ik naar mijn werk fietste opgewacht door een hond die mij tientallen meters lang het fietsen lastig probeerde te maken. Nadat ik een keer mijn maatje 48 heb laten uitschieten heb ik daar nooit meer last van gehad. Dit is de taal die honden verstaan.

  Het is heel simpel: het baasje heeft het zo ver laten komen! DAAR moet je dan dus ook zijn. Dat je maatregel het gewenste effect heeft opgeleverd houdt niet automatisch in dat het correct is.


  ⚠️ Meld

 10. Er zijn ook veel ‘baasjes’ die niet voor rede vatbaar zijn of zelfs boos worden als er ook maar iets gezegd wordt wat op commentaar lijkt.
  Wat dan..? Politie bellen?


  ⚠️ Meld

 11. @Plantje. Mee eens. Maar het was me te veel moeite om bij die baas aan te bellen, die ongetwijfeld op de hoogte is met het gedrag van zijn hond. Ik had ook niet de fiducie dat dat iets uitgehaald zou hebben.
  Verder heb ik er geen slecht gevoel bij. De hond heeft er niks aan overgehouden, behalve dan dat hij wel iets geleerd heeft.


  ⚠️ Meld

 12. niet gelijk oordelen
  ik woon zowel in zwolle als in meppel en ik was het weekend in zwolle bij me ouders en ik was in de stad geweest eenmaal uit de stad dacht ik het is lekker rustig ik loop nog even voor me ouders met de hondjes (dwergkeesjes) de ene liep netjes met me mee naar het schelpen pad achteraan het blekerswegje de andere liep een beetje weg ik loop er achter aan en hij stop bij een bankje aan de brink net op het moment dat ik hem wil pakken komt er een fietser en schopt de hond zonder reden want hij had niet gepoept zoals velen denken op straat/stoep maar netjes bij mij bij de woonboot op het gras voor mijn eigen deur ik zeg tegen de man he waarom schop je hem waarop ik vervolgens word neer gestoken echt sneu dat mensen zo oordeel hebben dat het mijn schuld is terwijl ik niks of de honden hebben misdaan en als de honden wel hun behoeften doen ruim ik het netjes op met een plastic zakje jammer dat er zilke mensen zijn die zulke nare dingen zeggen en te snel oordelen vriendelijke groet a.m. huisman (zinloosgeweld slachtoffer)


  ⚠️ Meld

 13. mensen die honden schoppen zijn sneu en zou ik zoiets mee maken ik zou bang zijn omdat je elke keer als je je honden uitlaat misschien wel het gevoel hebt dat het zo weer kan gebeuren groet mmh


  ⚠️ Meld

 14. ze moeten gewoon met de poten van me neefje afblijven en die beestjes zijn echt zo mak als ik weet niet wat ze doen nooit wat ja een keer blaffen als er iemand aanbeld  ⚠️ Meld

 15. Dit is één kant van het verhaal/gebeuren, maar als het klopt dan is dit absoluut zinloos geweld.
  Ik neem aan dat dit voorval uiteindelijk bij de rechter terecht komt en dan zullen we de uitslag wel lezen.  ⚠️ Meld

Reageer