Zwolse Jeugdstadsomroeper

Zwolle – Zwolle kent al vele jaren een Stadsomroeper die onze fraaie stad tijdens veel gelegenheden vertegenwoordigd. De Stichting Hanzefestival lijkt het leuk om in het jaar 2009, als onze Sassenpoort 600 jaar oud is, ook een echte Zwolse Jeugdstadsomroeper te krijgen. 

Om dit te realiseren vragen zij hierbij de medewerking van de scholen en de groepsleerkracht(en) van groep 7. Bewust is gekozen voor de huidige groep 7 omdat bij de wedstrijddoorloop de finale plaats gaat vinden tijdens het “Hanzefestival 2009” in het volgende schooljaar op zaterdag 5 september 2009. 

De officieel gekozen (school)stadsomroeper gaat media juni de school vertegenwoordigen tijdens een voorronde. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente en het stedelijk museum. Gekeken wordt nog naar een geschikte plaats en datum. Gedacht wordt aan de tuin van het museum.  

Uiteindelijk kunnen er dan circa 5 aspirant stadsomroepers over blijven die strijden voor de officiële titel van Zwolse Jeugdstadsomroeper. Deze strijd zal plaatsvinden tijdens het Hanzefestival op zaterdag 5 september 2009 in een middeleeuws aangeklede omgeving rond de 600-jarige Sassenpoort. Een kritische jury kiest uiteindelijk de winnaar. Deze jury zal bestaan uit nationale en internationale stadsomroepers die in Zwolle aanwezig zijn voor een groot internationaal stadsomroepers concours.  

De winnaar zal in overleg met ouders/verzorgers daarna gaan optreden als de officiële Jeugdstadsomroeper van Zwolle. Zo kan hij/zij eventueel ingezet worden bij diverse gelegenheden zoals de intocht van Sinterklaas, een aftrap bij FC Zwolle, opening Lego World en dergelijke. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer