Burgemeester Roelenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig, in de loop van de dag ook wolken

Zwolle – Donderdag schijnt de zon een groot deel van de dag. Maar er verandert iets: vanuit het oosten komt bewolking opzetten. Vanaf het middaguur bereikt dat de regio Zwolle. Het betreft sluierbewolking op hoogte en later ook lagere wolkenvelden.

Compleet grijs wordt het niet in de middag, de wolken versluieren de zon slechts. In de avond volgt meer lagere bewolking, waaruit geen regen wordt verwacht. Er komt in de loop van de ochtend een matige bries uit het noordoosten te staan, kracht 3. De temperatuur varieert van 6 graden in de vroege ochtend tot ongeveer 19 graden in de middag.

In de nacht van donderdag op vrijdag blijft er aanvoer van wolkenvelden uit het oosten. Er is een kleine kans op een nachtelijk flutbuitje. De wind neemt flink af. Het kwik daalt ‘s nachts naar een minimum rond 7 graden.

Vrijdag zijn er wolkenvelden. De zon probeert er doorheen te komen, wat waarschijnlijk wel gaat lukken. Een middagtemperatuur van ongeveer 18 graden.

In het weekend neemt de zon krachtig revanche. Vooral zaterdag mogen we volop zonneschijn tegemoet zien, wel met een flinke noordoostenwind. Zondag is er vermoedelijk sluierbewolking, waardoor de zon met name in het tweede deel van dag wordt gedempt. Beide dagen van het weekend is het droog in Zwolle.

Artikel delen: