Algemeen Log 35

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 36 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 236
 1. Cambuur ?? FC Zwolle is voor de tweede keer in vijf dagen afgelast. Vanochtend om 8.00 uur keurde Mario Diks, een betaald-voetbalscheidsrechter uit Leeuwarden de grasmat van de Friese eerste-divisionist af. ,,Te gevaarlijk”, oordeelde Diks.

  Vrijdagavond ging het duel op het allerlaatste moment ook niet door vanwege slechte de belabberde ondergrond in Leeuwarden. Wanneer het duel nu wordt ingehaald, is niet bekend.

  Leeuwarder Courant


  ⚠️ Meld

 2. Leuke bijeenkomsten ook van Loesje. Samen wat in elkaar flanzen, ben 2x geweest. 1x in Zwolle en een keer in Groningen. Heb hier aardig wat “Loesjes” hangen.


  ⚠️ Meld

 3. Ja klopt. Wel een beetje zielige actie van AH: commercial @ TV: “WE HEBBEN EEN GENIALE ACTIE”. Ik denk: oh, wat zou het zijn? leuk, een actie van de AH. nog geen drie seconden later is dit gevoel omvangen door wrok en haat; VOETBALPLAATJES! Hadden ze niet iets BETERS kunnen verzinnen??

  Zo, mijn mening.


  ⚠️ Meld

 4. geschreven door Larry, op 5 februari 2009 om 20:19

  geschreven door carola, op 5 februari 2009 om 18:47

  @ Dick: ze zeggen ‘u’ omdat ze wat van me nodig hebben…

  Het zijn net mensen… smilies/shocked.gif

  mensenkinderen 😀


  ⚠️ Meld

 5. Mensenkinderen, als je wat wilt hebben (waar een ander niets mee doet) kun je het netjes vragen. Herkenbaar ook; wat waren wij vroeger gek op die voetbalplaatsen. Kostten nog een paar cent ook en Carola, we voetbalden ook.


  ⚠️ Meld

 6. Google blunderde. Eindelijk ben ik er achter dat ik niet de enige was, die de hele wereld spam[/url]kleurig inzag

  ==========

  Je had voor en na de url een ” geplaatst


  ⚠️ Meld

 7. Ingezonden:

  Jasper en Evelien maken kans op droomreis

  Schaatsen in Salt Lake City, ontsnappen uit Alcatraz en leren surfen op het strand waar Baywatch is opgenomen. Zomaar een paar etappes uit de rondreis die Jasper en Evelien graag zouden willen maken. Het enige wat ze nu nog nodig hebben is zoveel mogelijk sterren zodat ze de wedstrijd van volkskrantreizen.nl winnen.

  Het stel kent elkaar nu 10 jaar en geen mooiere manier om dat te vieren dan met het maken van een droomreis. Het idee van de reis is de afgelopen jaren ontstaan. Jasper verzamelde de landkaarten van de staten in Amerika. De vele mooie plaatsen vormden de basis van de rondreis. “Het lijkt ons fantastisch om te kamperen en zo de andere kant van Amerika te ontdekken.” De wedstrijd van de Volkskrant zorgt ervoor dat de reis nu ook echt binnen bereik komt! Iedereen kan ze 5 sterren geven op http://www.volkskrantreizen.nl/reisverhalen/164/  ⚠️ Meld

 8. jasper en evelien willen op deze goedkope manier een droomreis winnen. ga aan het werk, spaar je centen bij mekaar en doe wat je wil. wanneer je geld zou inzamelen voor een goed doel had je mijn zegen en mijn donatie, nu heb ik bijzonder weinig sympathie voor deze egoistische aktie.


  ⚠️ Meld

 9. Die eerste snuiter vond (volgens de berichten) dat een ander er niet uit zag. 😉

  ‘vuile k*t-aap’.

  Maar is zelf voor achterlijke idioot uitgemaakt. Lekker niveautje daar.
  Voor die 2e maakt het niet uit, die spreekt met zijn voeten


  ⚠️ Meld

 10. Een nieuwe afgelasting dreigt voor het duel tussen SC Cambuur-Leeuwarden en FC Zwolle. Het duel staat voor dinsdagavond op de rol, maar voor die tijd wordt opnieuw zware regenval verwacht in de Friese hoofdstad.

  Verder is het veld bij de zuidtribune nog bevroren, doordat er op dat punt van de grasmat nauwelijks zon komt. Waarschijnlijk zal dinsdag de knoop definitief doorgehakt worden over het al dan niet laten doorgaan van het duel.

  Het treffen tussen Cambuur en Zwolle bezorgt de KNVB veel hoofdbrekens. Het is een cruciaal duel in de strijd om de vierde periode, maar werd al twee keer eerder afgelast. Zowel vorige week dinsdag als de vrijdag daarvoor waren de omstandigheden in Leeuwarden niet toereikend.  ⚠️ Meld

 11. Dat was wel heel erg goed dan :'( Denk toch dat Diederik al wel heel wat puntjes verzameld heeft voor de FC. Vond tegenvallen dat ze niet 1 gele kaart hadden. Als je dan toch ten onder gaat dan graag strijdend. Hopen dat ze morgen die periode pakken, een nacompetitie zonder de FC kan toch eigenlijk niet. Bovendien gun ik jou ook wel een feestje. 😉


  ⚠️ Meld

 12. Geintje:

  Mijnheer pastoor wint een reis naar Zwitserland voor twee personen, en vraagt moeder overste mee.
  Daar aangekomen zijn alle hotels volgeboekt behalve één, waar de bruidssuite nog vrij is.

  – ‘Ah nee’, zegt Moeder overste, ‘ik heb de kuisheidsgelofte afgelegd en mag niet met een man slapen.’
  – ‘Ofwel slapen we in de bruidssuite, ofwel blijft ge hier de hele nacht maar staan’, zegt mijnheer pastoor.
  Ze gaat dan maar akkoord en ze gaan naar de kamer.
  Daar aangekomen vliegt moeder overste naar het venster, ze trekt het venster open en neemt een handvol sneeuw, ze trekt hare rok omhoog en smeert de sneeuw tussen haar benen.

  – ‘Wat doet gij nu?’ vraagt mijnheer pastoor.

  – ‘Ik ben mijn maagdelijkheid aan ’t bevriezen’ zegt moeder overste.
  Waarop mijnheer pastoor zijn broek laat zakken en zijne Rosenkrans rond zijnepieter draait.
  – ‘Maar mijnheer pastoor, wat doet gij nu?’ vraagt moeder overste.

  – ‘Awel’, zegt mijnheer pastoor, ‘ik leg mijn sneeuwkettingen op, het kan wel eens glad worden vanavond.  ⚠️ Meld

 13. Die mop stond op een Egyptisch kleitablet in Hieroglyvenschrift in het graf van Toetanchamon in de piramyde van Gezeh en is ergens midden vorige eeuw na lang puzzelwerk ontcijferd door een beroemd archeoloog waarvan de naam me even ontschoten is 😉


  ⚠️ Meld

 14. ZWOLLE – Een juwelier in de Zwolse Roggenstraat is vanochtend rond half twaalf overvallen. De politie heeft inmiddels een en mogelijk twee verdachten aangehouden.

  Een deel van de Roggenstraat is afgezet door de politie voor sporenonderzoek.

  Meer nieuws volgt.

  destentor


  ⚠️ Meld

 15. Hij heeft zijn beste tijd gehad, staat als een neuroot in de goal en kan zijn verdediging niet organiseren. De wedstrijden dat de oudere Rob van Dijk in de goal stond straalde de verdediging gelijk al veel meer vertrouwen uit, ik hoop dat van Dijk nu zondag ook keept.


  ⚠️ Meld

 16. Volgens het stukje is dit dus de keeper van de toekomst

  De club heeft met Erwin Mulder (dit seizoen aan Excelsior uitgeleend, red.) in ieder geval een veelbelovend keeperstalent in huis  ⚠️ Meld

 17. jazeker.

  ook dom:

  Man belt hulpdiensten omdat hij geen bier meer krijgt
  In de Verenigde Staten heeft een man de hulpdiensten gebeld omdat hij in de winkel geen bier meer kreeg. De verkoopster belde als eerste de politie omdat ze bedreigd werd door de man. Ze weigerde hem nog bier te verkopen en daar was hij duidelijk niet mee akkoord. Enkele minuten later belde hij zelf de hulpdiensten om te klagen over de gebrekkige service in de winkel. De dronkaard werd opgepakt en beschuldigd van het onnodig oproepen van de hulpdiensten.  ⚠️ Meld

 18. Inderdaad Tim! Word zelf hoe langer hoe meer van “het gebroken geweertje”. Heb Wit Licht gezien in de bios en Borsato en Koenders eergister bij Koenders. Die waren naar Colombia geweest. Onvoorstelbaar schijnend. Wat een trauma’s levert dat machtsvertoon ook op! En Waarom???


  ⚠️ Meld

 19. die borsato zit er puur voor zijn eigen hachje, hij kan toch ook anoniem zijn liefdadigheidswerk doen ? het is erg modern om je als bekende nederlander tot ambassadeur te laten benoemen bij 1 of andere goed doel, bekendheid en sympathie neemt direkt toe.


  ⚠️ Meld

 20. Heb je de film gezien Joop? Vond dat Borsato heel goed acteerde in Wit Licht. En je kunt alles van hem vinden, maar hij enorm betrokken bij Warchild. Juist door zijn bekendheid gaan er deuren open voor dit soort mensen. Warchild, een goed doel lijkt me. Of vind je dat ook niet?

  Mensen die wat willen betekenen voor de maatschappij afzeiken is makkelijk Joop. Hoe laat jij zien hoe het wel moet?


  ⚠️ Meld

 21. joop heeft wel gelijk. voor bekende nederlanders die dreigen af te glijden naar de vergetelheid zijn dit mooie oplossingen en wekt ieders sympathie. op mij werkt het als een rode lap.


  ⚠️ Meld

 22. Wilma ik ben geen fan, maar Borsato dreigt absoluut niet af te glijden naar de vergeteldheid. Haha. Er zijn wel zat BN-ers die zich nog grof laten betalen ook voor sommige doelen.

  Wat vind je van de kindsoldaten/Wit Licht situatie? Film gezien? Hoe vond je Borsato acteren?


  ⚠️ Meld

 23. Hoe verwend zijn wij in Nederland: Wij gaan discussiëren over WIE een probleem aan de kaak moet stellen: het probleem kindsoldaat is er, en daar moet iets aan worden gedaan. Als Marco daar het voortouw in neemt ok.
  Overigens is hij al veel langer bezig met die kindsoldaten; Al ver voor zijn symphonica in Rosso.
  Laten wij ons nu maar richten op hoe we het probleem gaan oplossen ipv deze discussie over Marco Borsato of hij het dan wel of niet uit eigen belang doet.
  Tot zover.


  ⚠️ Meld

 24. @Dick/Tim, dat is zeker gejat!! de website laat kroegfoto’s aan studentjes zien. Die hebben geen notie van Zwolse hotspots. En dan nog laten sms-en ook. Wordt niks. Negeren!


  ⚠️ Meld

 25. En daarbij niets tegen ambtenaren; ik vertel alleen openlijk wat hun baan inhoud.
  (en daar hoort een raadsel bij:
  waarom kijkt een ambtenaar ’s ochtends nooit uit z’n raam.
  Maar die is vast al bekend :D)


  ⚠️ Meld

 26. ‘Heracles wil Botteghin in de zomer naar Almelo halen’
  Eric Botteghin moet vanaf komend seizoen de defensie van Heracles Almelo versterken, meldt het Algemeen Dagblad. De verdediger van FC Zwolle heeft nog een contract tot medio 2011.

  De 21-jarige Braziliaan speelt sinds seizoen 2006/07 in Zwolle. In de tweeënhalf jaar bij De Blauwvingers speelde Botteghin 65 competitieduels, waarin hij zevenmaal tot scoren kwam.

  Naast Heracles toonden in het verleden ook clubs als Fiorentina en VfB Stuttgart interesse in de diensten van Botteghin.  ⚠️ Meld

 27. Na Fiorentina, Stuttgart en ook Feyenoord is de interesse vanuit Almelo denk ik niet waar Eric op gehoopt had. En Zwolle waarschijnlijk ook niet gezien de financiele mogelijkheden bij Heracles.


  ⚠️ Meld

 28. Don Leo voor de 4e keer bij Feyenooit aan de slag. Na het seizoen als TD. Kan die ouweho*r-comedy weer beginnen. Het is voor hem te hopen dat JC niet naar De Kuip komt afdalen om hem te corrigeren :'(

  Kan hij eindelijk eens uitleggen waarom hij destijds naar Mexico vluchtte.


  ⚠️ Meld

 29. 25 p achter op de koploper.
  Sinds de bijna alleen heerschappij van ene hr. E.Verse
  gaat het geweldig met die Zwolseploeg.
  Eredevisie behalen ligt nu wel kilometers weg.
  Gelukkig nog de mogelijkheid om een periodetitel te behalen tegen Cambuur, die net gewonnen heeft van de koploper.


  ⚠️ Meld

 30. Een goede reden om volgend jaar met wintersport te gaan ;D

  Sneeuwprietpret
  Hij kijkt zacht voor zich uit op het terras van het wintersporthotel en denkt: Was ik bij de grens maar geweigerd en op het eerste het beste vliegtuig terug naar Nederland gezet! Dan zat ik nu niet in deze hel.
  Onderhand aanschouwt hij het gebazel van de moeders, die al lebberend aan hun cappuccino afspraken met hun puberende kroost trachten te maken. Hoe laat waar geluncht wordt en wie met wie welke afdaling neemt. Er trekt een kudde gewatteerd nylon langs. Op naar de ruftende rijen voor de kassa??s, de skiverhuur, de liften en de selfservicebalies van de houten vreetschuren. Rijen, rijen en nog eens rijen. Hij bekijkt het spul en wordt overvallen door een raar soort medelijden. Of is het minachting?

  Ooit skiede hij zelf ook. Skiën is niet het goede woord. Hij stortte als een blinde, spastische en dronken kamikaze wanhopig van de lichtblauwe pistes naar beneden. Na de eerste dag had hij al een been gebroken. Niet zijn eigen been, maar het been van een Zwitserse mevrouw, die heel braaf bij een stoeltjeslift stond te wachten. Kermend werd ze afgevoerd op een zogenaamde banaan. ??s Avonds relativeerde hij het ongelukje door aan zijn gezin uit te leggen dat Zwitserland een van de saaiste landen ter wereld is en dat de inwoners tijdens hun leven zelden iets spannends meemaken. Dus was het gebroken been voor deze mevrouw eigenlijk een verademing, een welkome onderbreking van haar snurkende bestaan. Het jaar daarop had hij een tweede poging op de latten gedaan, maar toen werd hij op een ijzige helling zelf uit zijn skischoenen geragd door een klasje Franse snowboarders.

  Een blauw oog en twee zwaar gekneusde ribben was de schade.
  ⤽Lach er maar om⤝, zei zijn vrouw ??s avonds in bed, waarop hij haar uitlegde dat dat met gekneusde ribben niet echt prettig is. Het betekende het definitieve einde van zijn skicarri?re.
  Hij gaat nu alleen nog mee om te koken. En om te betalen. Dat laatste doet hij meer dan het eerste. Ieder jaar trilt zijn creditcard tot ver in juni nog in zijn portefeuille.
  Wat hem nog het meest tegenstaat is de toon van het bont gekleurde wintersportvolkje. De air waarmee ze babbelen. In zo??n raar skipak voelen ze zich op de een of andere manier heel wat, maar hij kijkt altijd dwars door die skibrillen heen. Ook wel weer aandoenlijk die gekleurde overmoed van die iets te hard pratende nitwitten.

  Het circus is niet aan hem besteed. Zeker de lol er omheen niet. Vorig jaar moest hij van zijn kinderen een keer mee naar een apr?s-skitent en voor hij het wist keek hij naar een paar honderd lallende Engelsen, die met bezweet en ontbloot bovenlijf op de bar stonden te krijsen. En iedereen vond het leuk.
  ⤽Die gekke Engelsen⤝, hoorde hij steeds en zag louter vieze mannen die hun opgespaarde kantoorfrustraties van zich af stonden te balken.
  Ook dit jaar kijkt hij goed. Twee negers heeft hij tot nu toe geteld. Een meer dan vorig jaar. Verder is het volk wit. Heel erg wit. God wat zijn ze allemaal wit. Het lijkt wel verplicht.
  ⤽Kijk je goed?⤝, vraagt hij aan een kakker.
  ⤽Wat bedoelt u?⤝, reageert de man.

  ⤽Je moet goed kijken, heel goed kijken, echt ontzettend goed kijken. Naar de sneeuw, de zon, het stadje, de mensen, de Volvo??s, de terrassen, de supermarkt, de kroegen, de onbetaalbare disco. Prent het allemaal heel goed in die bruine kop van je!⤝
  ⤽Hoezo?⤝, vraagt de man.
  ⤽Omdat het voorlopig de laatste keer is dat je dit ziet. Volgend jaar is het namelijk uit met de sneeuwpret. Dan ben je ontslagen, failliet of allebei. Het is crisis weet je nog? Dus heel goed kijken!⤝
  ⤽U bent toch die grappenmaker?⤝, lacht de kakker tegen de man.
  ⤽Normaal wel⤝, zegt de man, ⤽maar vandaag even niet! Daar moet je volgend jaar nog maar eens aan denken!⤝
  Hierna dagdroomt hij van een volkomen lege piste, waar hij helemaal alleen zonnig vanaf zwiert. Nog één jaartje wachten.

  ;D


  ⚠️ Meld

 31. vrijdag 13 februari 2009
  HET 666-CONTROLE APPARAAT IS AL LANG IN GANG GEZET.

  DE VRAAG IS ECHTER: ⤽ZIET U HET ??K AL⤝?
  U hebt het wellicht nog niet helemaal in de gaten en gelukkig sommigen wel, maar het controle apparaat van de straks allesoverheersende antichrist met zijn regering is al op allerlei fronten actief.

  Zelfs onze eigen z.g. democratisch gekozen regering geeft en ik zou haast zeggen naar hartenlust, de kwade krachten alle ruimte om hun systemen te verfijnen, uit te werken en zo te organiseren dat men straks een volledig en compleet controle apparaat ter beschikking heeft waar de komende wereldregering onder leiding van die komende antichrist met graagte gebruik van zal maken.

  Twee min of meer extreme voorbeelden uit de praktijk, het ene, zo klein en onopvallend en het andere zó minuscuul, maar met dermate verstrekkende gevolgen dat het haast ongeloofwaardig is. En toch beide voorbeelden uit de praktijk zijn 100% waar! Voorbeeld 1. Zelf ervaren. Tijdstip 12 febr. plusminus 12.00 uur. Plaats: Zwolle.

  :'(


  ⚠️ Meld

 32. Whahaha! Wat een grap! Onze Jan Peter Balkenende vertegenwoordigt de anti christ! 😀

  Zo eens in de tijd krijgen we ook van die mensen aan de deur die me duidelijk willen maken dat ik me veel zorgen moet maken en dat het zo allemaal niet langer kan.
  Ik maak me liever niet al te veel zorgen en volgens mij gaat het nog allemaal prima zo 😀


  ⚠️ Meld

 33. Zo eens in de tijd krijgen we ook van die mensen aan de deur die me duidelijk willen maken dat ik me veel zorgen moet maken en dat het zo allemaal niet langer kan.

  Ik krijg allemaal van die gasten die zich bekommeren om mijn energie verbruik, mijn internet, telefonie en tv nota die veel goedkoper kan aan de deur.
  Zo zie je maar weer “Zwolle een stad vol met variatie”


  ⚠️ Meld

 34. Bruggen open in de spits. Het antwoord van de Provincie op een vraagje van mij (mn Twistvlietbrug). Wel grappig dat RWS terugmailde dat ik bij de Provincie moest zijn:

  Ik zal niet te technisch worden, maar de installatie van de brug wordt qua sterkte aangepast op gewicht van brug en krachten die ontstaan bij het openen en sluiten van het brugdek. Ik zou dit soms ook graag sneller willen laten werken, maar dat kan eenvoudigweg niet altijd.

  Het Zwarte Water is een hoofdtransportas voor de scheepvaart. T.a.v. aanpassing van bedieningstijden (lees opening of sluitingstijd) kan ik wel aangegeven dat het binnen het beleid van Rijkswaterstaat past om de scheepvaart op de hoofd transportassen doorgang te verlenen. De brug niet bedienen tijdens de spits zal waarschijnlijk geen kans van slagen hebben.

  De Twistvlietbrug is (dacht ik) van de gemeente Zwolle. Ook deze brug ligt over het Zwarte Water, dus ook voor deze brug stelt Rijkswaterstaat de bedieningstijden vast.  ⚠️ Meld

 35. BREAKING NEWS

  Economie gaat met 3,5 % krimpen…

  Nog veel meer mensen raken baan kwijt schatting 425.000
  in 2010 625.000
  Inflatie valt mee….zie je wel….3,5%  ⚠️ Meld

 36. Uitleg Internet Top 25
  De Overijssel Internet Top 25 is een initiatief van Samling.nl. Op deze site kun je stemmen op je favoriete website van Friesland. De websites hebben allemaal een zekere connectie met de provincie.

  :'( :'( 😀


  ⚠️ Meld

 37. er was vanavond een flinke inval bij een van de flatjes aan de middelweg… politie met zo’n mooi ijzeren ram… iemand wat over gehoord?


  ⚠️ Meld

 38. Herinrichting Rode Torenplein
  Ik reed vanmorgen langs het Rode Torenplein en bedacht me ineens: “Hoe lang zijn ze daar al niet bezig met herinrichten?”
  Volgens mij al 3 jaar, hij lijkt wel of het nooit afkomt. Gewoon een damwandje verbreden en tegels opnieuw neerleggen, ben benieuwd wat het uiteindelijk gekost heeft. Al die mensen die daar al jaren elke dag bezig zijn moeten toch ook betaald worden. Straks gaan ze ook nog naast de Balkan huizen bouwen, dat gaat nog langer duren waarschijnlijk, dan moeten ze naast de vloer ook nog ‘de lucht in’.


  ⚠️ Meld

 39. Gemene geldklopperij
  Waarschuwing:

  Geen grenswetenschap, maar toch opmerkelijk genoeg om met u te delen. Beschouw het zelfs als een waarschuwing. Onlangs kreeg ik een gelikte envelop in de bus. Ongevraagd en afkomstig van een dienst die zich glimmend Premium Gold Service noemt. Het leek geen reclame, eerder de verwelkoming tot een nieuwe club. Of alsof ik net de gegevens van een nieuwe creditcard had ontvangen. De op bedrijfsnaam geadresseerde brief bevatte inlogcodes voor een website. Wat ik kon verwachten werd me al snel duidelijk…

  Kort samengevat, de heren maken behoorlijk misbruik van de digitale handtekening. In een nette brief geven ze onder het mom van ‘welkom in onze club’ inloggevens en vervolgens lokken ze de argeloze internetbezoeker subtiel met een aanvinkvakje ‘I accept the terms for use of this service’. Daarmee laten ze niet direct weten dat het om een aankoop van 975 euro gaat. Ik trapte er niet in, maar ik kan me best voorstellen dat iemand anders het wel zou doen. U bent gewaarschuwd en er dus twee waard. Als u ook zo’n brief krijgt van Premium Gold Service: toedeledokie!

  Lees hier verder.


  ⚠️ Meld

 40. Bij de flat Lassuslaan – Palestrinalaan hebben ze ook weer een stuk of 25 hele oude bomen gekapt. De verklaring zal wel weer zijn: “Er zat een ziekte in” 🙁


  ⚠️ Meld

 41. Ghehe in het AD ?
  Ik lees 5 kranten; nrc, volkskrant, ad, telegraaf en een regionale krant. Zo blijf ik op de hoogte van wat NL leest. Als ik berichtgeving in de Telegraaf lees en reacties daarop, dan schrik ik ervan hoe gemakkelijk de Tel. haar lezers op de kast jaagt; Haar lezers nemen de Telegraafmening over en schreeuwen het uit van ellende en woede. AD, zo ervaar ik u niet, blijf aub bij uw standpunt.
  [ Citeer ]
  ghehe – zwolle – 20/02/09 – 12:40:01


  ⚠️ Meld

 42. LITTER op de radio!
  Gisteren bevestigd: 4 maart van 20.00 tot 22.00 uur speelt LITTER bij het programma Live@ideaal.org. (Kijk op http://www.ideaal.org voor meer informatie.)

  Ik verwacht dat we ergens vandaag of morgen ook aan de agenda toegevoegd worden. Naast het feit dat we een 12 tal nummers ten gehore brengen zullen er ook diverse interviews zijn.


  ⚠️ Meld

 43. Vaccineren jonge meisjes:
  één groot gezondheidsexperiment [/url] >:(

  De NVKP heeft vorige maand de Gezondheidsraad toediening van het vaccin aan jonge meisjes met klem ontraden. De zin en effecten van toediening op zeer jonge leeftijd zijn nauwelijks onderzocht, zodat jonge meisjes onnodig aan risico??s op termijn worden blootgesteld. In het vaccin zitten stoffen als aluminium en natriumboraat waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze de hersencellen kunnen beschadigen.Rapportages van reacties op het vaccin uit het buitenland wijzen in ieder geval al op het voorkomen van ernstige neurologische beschadigingen. Wat het effect is op de hersenen van jonge meisjes zal nu op termijn gaan blijken.  ⚠️ Meld

 44. Gaaf Plantje…de vuurdoop. Maar uh http://www.ideaal.org/ :'( Internetradio weliswaar en je moet ergens beginnen. Gelukkig help je ons vlak voor de tijd nog wel herinneren. Al vrees ik dat de vakanties dan al begonnen zijn…Toch verwacht ik jullie deze lente al wel ergens in de Zwolse buitenlucht.


  ⚠️ Meld

 45. @ Cool: opzienbarend artikel, ligt nu bij GGD. Sprak net een medewerkster die er net als ons ook in zit. Persoonlijk zet ik in op “broodje aap”.


  ⚠️ Meld

 46. Volgens mij is het niet alleen internetradio. Ik denk in ieder geval dat het een leuke manier is om velen eindelijk eens te laten horen wat we spelen.
  Vrijdag ga ik nog wat stukken voor de demo opnieuw inzingen.


  ⚠️ Meld

 47. Morgen gaan die gefrustreerde relschoppers weer protesteren in Rotjeknor. 5 jaar uitsluiting voor zowel relschoppers die zogenaamd Ajax als voor relschoppers die zogenaamd Feyenoord steunen. Goh wat oneerlijk >:( Komt ook zomaar uit de lucht vallen… Hopen dat Abou woord houdt morgen. Ook benieuwd wat iemand als “held Hero” van bijvoorbeeld de spreekkoren vond en van keihard ingrijpen…


  ⚠️ Meld

 48. Barca rust met 1-0 achter, Sar heeft de 0 nog en Man U. ook nog niet gescoord, Atletico M. kwam net op 2-1 voor tegen Porto en….Persie scoorde in de 37e minuut de pengel die Arsenal met 1-0 deed rusten.

  Mooi moment om deze link toe te voegen aan mijn pot van 20:39 Hopelijk geen selectieve vragen[/url]


  ⚠️ Meld

 49. Inderdaad…ook ik mis zijn ze*kerige opmerkingen die altijd alleen maar het meest negatieve belichten en enkel geplaatst worden om mensen op stang te jagen en te kwetsen….ALS KIESPIJN! 😉

  Ik weet wel, dat hij laatst weer reageerde op een uitspraak van mij waar ik vervolgens ook weer met mijn domme hoofd op in ben gegaan. Beide reacties zijn toen weg gehaald. Dus ik denk dat Joop (in de ogen van de admins) ergens een stap te ver is gegaan.

  Op zich ben ik niet zo’n fan van censuur, maar ik kreeg bij Joop toch sterk het gevoel dat hij niet zijn mening gaf, maar enkel de boel wilde opstoken en mensen bepaalde uitspraken wilde laten doen. Meer dan eens heb ik mezelf afgevraagd (en ook hier gepost) HOE KUN JE ZOIETS ECHT MENEN?!?


  ⚠️ Meld

 50. AMSTERDAM – Bij luchthaven Schiphol is een vliegtuig neergestort. Volgens CNN Turkije is een dode gevallen.
  Crash Schiphol
  Het vliegtuig van Turkish Airlines is nabij de A9 tussen het Rotterpolderplein en Schiphol in drie delen gebroken. Hulpverlening is ter plaatse.

  De Boeing 737, met 135 mensen aan boord, zou niet in brand staan. Zo’n vijftig mensen zouden het toestel inmiddels hebben verlaten.  ⚠️ Meld

 51. So, die Hans Stroeve gaat goed lees ik. Gaat hij nog door met zijn “zaterdagavond koorts”? Daar moesten we altijd nog een keer kijken. 4 april overigens ook het DEFINITIEVE EINDE van de Tonne 🙁 :'(


  ⚠️ Meld

 52. Ter lering ende vermaak. Dit las ik net op VK-Opinie. Betrouwbare info:

  In de provotijd werd de “Teleraaf” verkocht in Amsterdam door colporteurs met een SS-helm op hun hoofd, als verwijzing naar het foute verleden van die krant in de oorlog.Ik heb nog een exemplaar.  ⚠️ Meld

 53. Woensdag De Peperbus ook ontvangen? De voorpagina was slechts gevuld met 40 % nieuws!! Het wordt steeds meer een advertentieblaadje. Zie ook de Peperbus van vandaag. De voorpagina is nu beter gevuld met tekst, maar het gaat, zo vind ik, nergens over. En de binnenkant van dat blaadje al helemaal niet.


  ⚠️ Meld

 54. Ingezonden / oproep:

  Ik wil proberen een voortgezet onderwijs school in Zwolle ertoe te bewegen voor autistische kinderen een auti-klas voor HAVO/VWO te starten.

  Welke ouders willen dit ook en zijn bereid dit initiatief te steunen?

  Een auti-klas is een klas, waarbij de leerlingen niet van klas hoeven te wisselen, dat doen de leraren, en waar enigszins aangepast les wordt gegeven. De kinderen zitten in klassen met een maximum aantal. Iedere les verloopt volgens hetzelfde patroon, eerst instructie, dan werken, alles volgens vaste regels die ook nog eens op het bord staan. In ieder lokaal hangt een grote klok. Ieder kind weet precies hoe iets zal verlopen en wat van hem/haar verwacht wordt. Er wordt niet samengewerkt, wel maken ze werkstukken maar zelden in een groepje.
  De Amsterdamse Universiteiten en Hogeschool Holland hebben inmiddels ook een speciaal programma voor autische kinderen.

  Met vriendelijke groet,

  Annette Borghuis  ⚠️ Meld

 55. @ Henk, op 27 februari 2009 om 14:25
  Eens, een drama is het. Er zit toch vaak ook nog een zwik huizen-info in. De Gemeente heeft standaard een pagina of 4 voor hun info.
  De zgn high-sociëty pagina vind ik een lachertje. Hoewel er natuurlijk wel even bekende koppen moeten worden gespot. De rest is voor de blauwe container.


  ⚠️ Meld

 56. Mailtje terug van de Tonne: uitnodiging voor de “laatste avond” volgt per mail. In 2010 echter is er nog een afscheid, tot die tijd bleef De Tonne geloof ik nog open.


  ⚠️ Meld

 57. @dick:
  De traditionele top drie is dit jaar voor het eerst heftig gestruikeld over mijn clubje. Ajax: Zero points, feyenoord: 1 point, PSV: 1 point.

  Tijd voor een gele Hertog !
  ;D ;D ;D ;D


  ⚠️ Meld

 58. @

  Ingezonden / oproep:

  Ik wil proberen een voortgezet onderwijs school in Zwolle ertoe te bewegen voor autistische kinderen een auti-klas voor HAVO/VWO te starten.

  Welke ouders willen dit ook en zijn bereid dit initiatief te steunen?

  Een auti-klas is een klas, waarbij de leerlingen niet van klas hoeven te wisselen, dat doen de leraren, en waar enigszins aangepast les wordt gegeven. De kinderen zitten in klassen met een maximum aantal. Iedere les verloopt volgens hetzelfde patroon, eerst instructie, dan werken, alles volgens vaste regels die ook nog eens op het bord staan. In ieder lokaal hangt een grote klok. Ieder kind weet precies hoe iets zal verlopen en wat van hem/haar verwacht wordt. Er wordt niet samengewerkt, wel maken ze werkstukken maar zelden in een groepje.
  De Amsterdamse Universiteiten en Hogeschool Holland hebben inmiddels ook een speciaal programma voor autische kinderen.

  Met vriendelijke groet,

  Annette Borghuis

  Neem contact op met het Greijdanus, daar is al een speciale klas voor autistische kinderen.


  ⚠️ Meld

 59. Makke bende hier…..of is iedereen bij de artikelen over bitterbalgate aan het posten. Die van Vliet heeft zich landelijk belachelijk gemaakt met het interview bij de NOS maar ik had toch al geen hoge hoed van hem op.
  Is het echt zo’n incestueus vrienden- en familiekliekje bij de fc zoals beweerd wordt?


  ⚠️ Meld

 60. Best wel joppuh…. Maar, wees eerlijk, dat is toch bij iedere club het geval. Voorheen nog met mnr. Bosz bij Feijenoord toch? Daar zijn ze wakker geworden, ondanks dat ie zelf is opgestapt.


  ⚠️ Meld

 61. Joop
  @Kees
  de afwezigheid van Joop is netjes aangekondigd door de admins, naar aanleiding van Joops reactie op het plaatsen van een stuk over de Zoerball’n (zoiets, doe het ff uit m’n hoofd)


  geschreven door Admin., op 17 februari 2009 om 21:53
  Joop is even rustig de komende tijd…  ⚠️ Meld

 62. @ Jaap: 😀 Van de week veel elders geweest. Maar hallo he, niet mogen :'( Kom op zeg, ’t moet wel een beetje leuk blijven.

  Interessant al die reactie’s op de FC Zwolle-soap. Nu Reynders weer. Maar kan er niet echt over meepraten, weet niet van de ins en outs. Volg het hier zeker.
  Heb wel een gevoel bij de hele gang van zaken. Ook al tijden geleden. Ben geen v.Vliet-fan zeker niet, niet geweest ook. Jan lijkt mij een prima kerel en iemand die misschien iets t? goed gebekt was.  ⚠️ Meld

 63. @Jaap
  Dick maar ook Joop. De reacties van deze laatste dagen hebben vooral betrekking op FC Zwolle.

  Komkommertijd in februari ?

  =========

  Het is juist belachelijk druk…
  Check alle brichten van de laatste dagen maar.
  Veel FCZ dat klopt, maar ook meer ander nieuws!


  ⚠️ Meld

 64. Gisteren naar Delain in Hedon geweest. Helaas de eerste paar nummers gemist, maar het was super!
  De nieuwe nummers knallen behoorlijk!

  Was overigens ook mijn eerste keer Hedon. Zeker voor herhaling vatbaar! 😀


  ⚠️ Meld

 65. @Admin: hoe staat het trouwens met de notificatiefunctionaliteit?

  Of anders wellicht een manier om de reacties in de linkerbalk wat te groeperen. Telkens als ik nu de site open zie ik een rij met enkel FCZ reacties. Mooi, dat de Zwollenaren zo betrokken zijn bij hun club, maar voetbal doet mij niet zoveel. En ik heb het idee dat op deze manier reacties op andere stukken niet meer gegeven worden.


  ⚠️ Meld

 66. @admin
  Er worden natuurlijke veel goede onderwerpen door WLZ toegevoegd. Maar zoals Plantje ook al opmerkt: Ze zijn de laatste dagen veelal FCZ gerelateerd.


  ⚠️ Meld

 67. nee, trekken aan een dood paard doet joop niet. jammer dat zodra het over voetbal gaat de realiteit uit het oog wordt verloren en emoties de overhand krijgen met alle gevolgen van dien.


  ⚠️ Meld

 68. het valt me op dat er helemaal niets over de prestaties van de telegraaf (wakker nederland) en de PVV geschreven is hier de laatste weken. dat de telegraaf hier vaak wordt afgezeken door enkele figuren is nagenoeg bekend maar in recordtijd zoveel leden krijgen is een felicitatie waard. zelfde geld voor de heer wilders die ondanks windkracht 10 tegen toch stug doorgaat, hulde !


  ⚠️ Meld

 69. tja, of zwakt het bewustzijn van de Nederlander af tot een dieptepunt?
  Overigens hoop ik dat Wilders aan de macht komt, popcorn, cola en een luie stoel. De journaalshow wordt hylarisch 😀


  ⚠️ Meld

 70. Het bewustzijn van de gemiddelde nederlander is wel in orde,maar het is moeilijk om een ezel te leren bidden laat staan om hem na te laten denken.


  ⚠️ Meld

 71. Zeer kwalijke zaak zeg:
  Slachtoffers van de marktwerking, van de verregaande commercialisering?

  Postbodes en sorteerders van TNT Post gaan bruto 15 procent minder verdienen. Dat heeft het bedrijf afgesproken met de vakbonden vanwege de liberalisering van de postmarkt. TNT Post krijgt vanaf 1 april meer concurrentie van bedrijven die veel goedkoper kunnen werken.

  Ook vandaag in het nieuws:
  De nieuwe topman van Unilever, Paul Polman, heeft voor een drie maanden durende meeloop- en inwerkperiode 1,7 miljoen euro ontvangen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het voedingsmiddelenconcern.

  Polman zwaait sinds 1 januari de scepter bij Unilever, maar staat sinds oktober 2008 op de loonlijst.  ⚠️ Meld

 72. dat de prijs van postzegels schandalig hoog is geweest al die monopolie-jaren en de burger lekker uitgemolken werd vergeet je erbij te vermelden dick. waarom moest een postbode zoveel verdienen? de meesten die uit de PTT-tijd komen zijn door vader,broer,zwager of ander kruiwagentje binnengekomen en jarenlang overbetaald. dit waren al die tijd zogenaamde matsbaantjes te vergelijken met werk bij de overheid. nu zien we dat jan rap en zijn maat post bezorgt voor veel minder geld. dan kan zo,n maatregel toch niet uitblijven? over de topman van unilever las ik dat 1 miljoen een compensatie is voor misgelopen knaken bij zijn vorige baas, nestle. de overige 7 ton is salaris.


  ⚠️ Meld

 73. Waren de prijzen voor postbezorging niet Europees gerelateerd? Volgens mij vielen de prijzen voor postzegels wel mee. 70 Hollandse centen in 1993 – 20 gram.
  Met 80 Hollandse centen gingen we de nieuwe eeuw in. Maar toen die Euro van Gerrit (Nee mensen het leven wordt niet duurder met de Euro!). Veel artikelen werden dubbel zo duur, zo NIET de stamps voor – 20 gram: via 39 EUROcent naar 44.

  Ik weet het oprecht niet, maar verdiende een postbode veel?
  Dat ze vonden dat ze soms een verzetje verdienden wist ik wel.

  Denk zeker dat concurrentie in de postwereld goed is. Mits, het allerbelangrijkste, ze het net zo goed doen. Maar waarom, als je moet bezuinigen, dan bijvoorbeeld niet drastisch snoeien in de gigalaag overhead? Laat het spul boven Jan Modaal eens inleveren….Als je nog maar 85% krijgt van wat je gewent was (las dat het de laagste 4 schalen betrof) is dat toch bedroevend?

  Het leven wordt duurder en duurder, we zitten in een recessie en jij moet nog eens 15% inleveren van je (beneden modaal tot modale) salaris. Komt hard aan. En die stropdassen maar lachen in hun “organisatie-complexerende-functies”.

  En dan dit goedpraten met droge ogen?
  De nieuwe topman van Unilever, Paul Polman, heeft voor een drie maandendurende meeloop- en inwerkperiode 1,7 miljoen euro ontvangen.

  Wat zou een receptionist of magazijnbediende daar verdienen in de 3 maand? Wat is PP meer als die bediende? Heeft ie een “gouden Janus” of zo?
  Wat gaat PP na zijn inwerkperiodeverdienen?  ⚠️ Meld

 74. ik begrijp je wel maar we leven hier niet achter het ijzeren gordijn, vrije marktwerking maakt dat topmannen zoals de door jou genoemde pp bijna blanco cheques kunnen tekenen bij gebrek aan schaarste. TNT heeft ongestoord dankzij monopoliepositie miljoenenwinsten kunnen produceren hetzelfde geldt voor haar zusje de kpn. als dat monopolie wegvalt moet de bezem erdoor. lullig maar dat zat er natuurlijk al lang aan te komen. trouwens de topman van KPN heeft van de rode cijfers zwarte gemaakt en is zijn miljoenensalaris dus dubbel en dwars waard. misschien gaat hetzelfde voor PP op straks.


  ⚠️ Meld

 75. Wat een verademing net weer Kees van Kooten bij Matthijs…geweldige kerel, onderdeel van een super duo ook. Bovendien wil ik langs deze onsympatieke weg, zijn vele zeer komische schrijfsels aanbevelen. Heb het grootste deel wel gehad.  ⚠️ Meld

 76. Bij TNT post gaat er ook veel geld verloren aan mensen die postbode zijn maar voorheen een hogere functie hadden. Deze functie konden/kunnen zij niet meer vervullen en zijn zo weer postbode geworden.

  Door de wetgeving blijven zij nog wel het salaris van de hogere functie ontvangen. Er zitten daar ook chauffeurs op de vrachtwagens die bij toen het TPG/PTT was een behoorlijke leidinggevende functie hadden gekregen JA GEKREGEN maar niet de capaciteit hadden. En dan nu op de vrachtwagen met een topsalaris. Dit is slechts een topje van de ijsberg daar


  ⚠️ Meld

 77. Het ergste is dat het verhaal verder gaat en niet ophoud. Landelijk gezien valt er daar meer te halen. Bij sandd die het weer goedkoper kan bezorgen zat het ook niet pluis. Daar kon de bezorger omgerekend 4 uur werken voor een wijk waar ze 2 hooguit 3 uur voor betaald kregen/krijgen. Het schijnt dat daar verandering in gaat komen. Dat soort bedrijven hebben wel uitstraling maar nooit de instraling gekregen. >:( 🙁


  ⚠️ Meld

 78. Foute praktijken inderdaad. Dit gaat over het klootjesvolk, is er bij TNT ook teveel management die nooit een klap meekregen?


  ⚠️ Meld

 79. nieuwe alg.log, en als eerste post, mag het woord voetbal, alzo voet of bal, FC in de context met Zwolle en supporter niet voorkomen. Al zie ik joop er wel weer voor in om er dwars tegenin te gaan, net als ome joop uit de dik voormekaar show, die overal tegen is, en, als er een anti-groep wordt opgericht, daar bij voorbaat tegen is.
  lol


  ⚠️ Meld

 80. Hallo,

  Mensen. Ik ben op zoek naar 3 tonnen van elk 200 liter.
  Ze zijn vaak blauw en worden overal voor gebruikt.

  Nu wil ik dus een Koi vijver aanleggen en ben alvast wat spullen aan het zoeken 🙂

  Dus als iemand 3 van die vaten over heeft hoor ik het graag.

  Mailen kan naar info@clioclub.nl

  Groeten

  ROb  ⚠️ Meld

 81. Heerlijk zeg,dat mooie weer. Nog wel een beetje fris dus nog een paar graden erbij en Koko is weer in z’n element. Fijne dag allemaal


  ⚠️ Meld

 82. Kats mee eens. Hoe is het uitzicht in het Attemse Koko Hoekstra?

  Vandaag al weer veel gezien. En het zonnetje schijnt nog maar ff!!!
  Woensdag al bij de tandarts, 2 uur, de lente in de ogen van de assistente mogen zien ontspringen. Vandaag voor een kleine complicatie weer ff langs….bleek dat er elke dag een andere assistente was!! En wat voor één.
  Door de stad rijdend mocht ik ook constateren dat Zwolle klaar is voor de lente! Of was het een toevalstreffer?  ⚠️ Meld

 83. Vraagje ;is pedro Sluiter weg bij weblog zwolle?
  als het waar is waarom wordt daar dan geen aandacht aanbesteed? 😉 ;)Nogmaals als het zo is dan vind ik dat hij dat dan wel verdiend na zoveel mooie foto’s te hebben gemaakt voor web-log zwolle.

  ===========

  Er is hier ergens gemeld geweest dat Pedro een vaste baan heeft gekregen bij BrugMedia in Kampen.
  Pedro heeft zeker veel betekend voor Weblog Zwolle. Die waardering is ook uitgesproken.


  ⚠️ Meld

Reageer