Vriendenkringen komen handen tekort

Zwolle –   Iedereen heeft graag vrienden om zich heen. Ook mensen met een beperking. Dat blijkt wel uit het succes van Vriendenkringen, een project van MEE IJsseloevers, dat bedoeld is om eenzaamheid onder mensen met een beperking tegen te gaan. Binnenkort start weer een aantal groepen.

Twee jaar geleden is met het project begonnen in ondermeer de gemeenten Ommen, Hardenberg, Hellendoorn, Rijssen, en Twenterand. Er zijn groepjes gevormd van mensen in dezelfde leeftijdsgroep en met dezelfde interesses. Ze komen regelmatig bij elkaar om gezamenlijk activiteiten te ondernemen, zoals een bioscoopbezoek, een avondje bowlen of gourmetten.

De groepen bestaan uit maximaal vijf mensen. Tijdens de eerste drie bijeenkomsten is zowel een medewerker van MEE als een vrijwilliger aanwezig. Zodra de groep draait wordt de begeleiding overgelaten aan de vrijwilliger.

Om de activiteiten in goede banen te leiden is MEE IJsseloevers op zoek naar vrijwilligers, die op regelmatige basis leiding willen geven aan een Vriendenkring.

Voor meer informatie T 0529 45 20 11.

www.mee-ijsseloevers.nl

Artikel delen:

Reageer