Start Bierweek Zwolle

Zwolle – Elke eerste volle week van februari wordt de bierweek georganiseerd. Al meer dan 30 jaar traditie en een van de grootste en bekendste studenten speciaal bierfeesten van de wijde omgeving. Georganiseerd door studentenvereniging ZHTC. De activiteiten vinden grotendeels plaats in de eigen sociëteit aan de Thomas à Kempisstraat 13.

Het idee achter de bierweek is om op speelse wijze de studenten en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met de diverse bieren die er zijn. Er is namelijk veel meer dan pils. Dit jaar wordt de bierweek gehouden van 3 tot en met 7 februari. Dinsdagmiddag werd in Hogeschool Windesheim de opening deels verzorgd door wethouder Knol. Dinsdagavond is er een Hollywoodfeest in de sociëteit.

Woensdag staat in het teken van de bandjes. Bekend en onbekend talent uit de wijde omgeving krijgt de kans haar talenten te laten zien en horen tijdens het open podium. De Bierweek commissie heeft ook dit jaar weer moeten kiezen welke bands ze wilden hebben. Er zijn er 10 overgebleven. Onder het toeziend oog van een ervaren jury zullen ze strijden om de juryprijs en de publieksprijs. Het open podium begint om ca 16.00 uur en eindigt tegen middernacht.

Donderdagmiddag is er een bierproeverij in informele sfeer. Via proeven, raden, quizjes etc wordt de bezoeker veel duidelijk over de diverse bieren. Rond 7 uur zal er een paaldanscursus gegeven worden en ’s avonds zal de Moulin Rouge party plaats vinden.

Vrijdagmiddag is er een bierproeverij gepresenteerd door diverse brouwerijen vanaf 16.30 uur. We hebben 3 brouwerijen bereid gevonden om hun bieren te presenteren. Hettingabier brouwt speciaal voor de bierweek een mooie dubbel en tripel. De lokale brouwerijen Mommeriete en Pauw presenteren 2 van hun bieren en Palm heeft als hoofdsponsor enkele bieren beschikbaar gesteld. Een zeer leerzame middag over de verschillende brouwprocessen en een duidelijke uitleg over de diverse bieren. ’s Avonds is de Maffiaparty.

Zaterdagmiddag wordt een schaaktoernooi georganiseerd, rond 17.00 uur vind de Allycat (een fietskoerierwedstrijd!) weer plaats in heel Zwolle en de bierweek wordt afgesloten met de Amazing Meezingavond met de band.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.